Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 12 mei 2019

Alta Mar wordt je nieuwe favoriete Spaanse Netflix Original

Dat ze in Spanje weten hoe ze goede tv-producties moeten maken weten we inmiddels. Na het succes van La Casa de Papel en Las chicas del Cable is het tijd voor het volgende Spaanse succes. Dat succes hoopt Netflix weer te behalen met de Spaanse Netflix Original Alta Mar.

Na Las chicas del Cable vertrouwt Netflix weer op het Spaanse Bambú Producciones, dat ook Alta Mar heeft geproduceerd. Bambu heeft er in ieder geval alles aan gedaan om de serie een verpletterende indruk te geven. Zo werden er in totaal drie sets gebouwd met een totale oppervlakte van 2.700 vierkante meter.

Trailer

De nieuwe serie is vanaf donderdag 24 mei beschikbaar op Netflix. Inmiddels kunnen we al een kleine indruk krijgen dankzij de zojuist vrijgegeven trailer. De cast van de achtdelige serie bestaat onder anderen uit Jon Kortajarena, José Sacristán, Eloy Azorín, Natalia Rodríguez, Félix Gómez, Tamar Novas, Manuela Vellés, Pepe Ocio, Chiqui Fernández, Ignacio Montes, Antonio Durán ‘Morris’ en Eduardo Blanco.

Alta mar | Officiële trailer | Netflix

In de jaren 40 vertrekt het schip Bárbara de Braganza naar Rio de Janeiro. Alle passagiers reizen met een specifiek doel en verbergen meerdere geheimen. En ze proberen allemaal de storm te trotseren. ‘Alta mar’ met Jon Kortajarena, Ivana Baquero, Alejandra Onieva, Jose Sacristán en Eloy Azorín is vanaf 24 mei beschikbaar.

Als je kunt genieten van Agatha Christie’s Murder on the Orient Express, dan past Alta Mar, Spaans voor High Seas, precies in je straatje. Plaats van handeling is geen trein, maar een cruiseschip uit de jaren 40. Twee zussen, Eva (Ivana Baquero) en Carolina (Alejandra Onieva), beginnen aan de luxe transatlantische reis die hen naar Rio de Janeiro zal brengen. Halverwege de reis krijgt het verhaal een onverwachte wending. Een moord op een passagier die niet op de passagierslijst staat zorgt voor een schok. Niemand kent hem, maar een ding is wel duidelijk: de moordenaar is nog steeds aan boord en iedereen is achterdochtig. De vraag is dus hoe de moordenaar gepakt kan worden.

Alta Mar, een veelbelovende Spaanse Netflix Original

Afgezien van de moord op de onbekende passagier zijn de twee zussen de centrale spil in de thriller. Net als de andere passagiers hopen ze met de reis op het schip Barbara de Braganza, in Rio de Janeiro een zonnige toekomst tegemoet te gaan. Met een berekenende moordenaar in hun midden is het de vraag of de eindbestemming zal worden bereikt.

Alta Mar wordt geproduceerd van de makers van Gran Hotel en is vanaf 24 mei op Netflix te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Alta Mar wordt je nieuwe favoriete Spaanse Netflix Original
Sluiten