Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 15 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Pandemic is de meest relevante Netflix-documentaire van nu

Het coronavirus COVID-19 is een wereldwijde pandemie. We zitten allemaal thuis, zonder sport op tv. Maar we hebben altijd Netflix nog. En laten we dan beginnen met de net uitgekomen documentaire Pandemic: How To Prevent An Outbreak, die toevallig nogal actueel is.

Op Netflix staan heel wat films over het uitbreken van een virus. Toen het coronavirus COVID-19 nog geen pandemie was, tipten we deze vijf virusuitbraak-films en series die je gezien moet hebben. Nu is het tijd voor Pandemic: How To Prevent An Outbreak.

Pandemic, de Netflix-docu over het bestrijden van een pandemie

Pandemic: How To Prevent An Outbreak is een serie die in januari 2020 op Netflix verscheen en zonder het coronavirus COVID-19 zou ons oog er natuurlijk niet zo snel op gevallen zijn. Nu is de documentaireserie juist interessant om te kijken.

In acht afleveringen wordt in Pandemic: How To Prevent An Outbreak duidelijk wat er allemaal bij komt kijken om een pandemie als corona te bestrijden. Het moment dat een virus op de mensheid begint te jagen, wetenschappers die vaccins proberen te ontwikkelen, kwesties als inentingen, artsen die hun gezondheid riskeren, de benadering van religieuzen, virussen uit de geschiedenis; alles komt voorbij. De rode draad is een nieuwe pandemie die voorspeld wordt. Dat hebben de makers goed gezien.

‘Coronavirus COVID-19’ extra reden om de Netflix-serie te kijken

De serie over het bestrijden van een pandemie als corona scoort positief op Rotten Tomatoes en de meeste filmcritici geven vier of meer sterren. “Het coronavirus COVID-19 is een extra reden om deze interessante Netflix-serie te kijken. Sterke storytelling en je krijgt een indrukwekkend beeld van artsen die hun leven riskeren om besmette mensen te redden”, schrijft James Jackson van The Times. Kahron Spearman van Daily Dot: “Pandemic: How to Prevent a Outbreak is een ontnuchterende no-nonsense serie die met de corona-hysterie in acht genomen precies op tijd is verschenen”. Lees hier het overzicht van de recensies (zowel filmcritici als het publiek) op Rotten Tomatoes.

Pandemic: How To Prevent An Outbreak is nu te zien op Netflix.

? Check ook: Cultuur snuiven zonder coronastress: 5 piepkleine en geniale musea in Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.