Kyara Spierings
Kyara Spierings Human Interest 15 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn in 2020 de duurste landen om te wonen (en Nederland staat hoog)

Het tijdschrift CEOWORLD heeft een lijst gemaakt met daarop de meest dure landen om in te wonen of om naar af te reizen. Was je van plan om binnenkort op vakantie te gaan of om te emigreren? Of misschien om te investeren in buitenland? Dan zijn dit de duurste landen om dat te doen.

CEOWORLD heeft de lijst gebaseerd op data van vele verschillende studies. Er is daarnaast onder andere gekeken naar de cost of living (dagelijkse kosten), gemiddelde huur of verblijfskosten, kleding, taxikosten, internet, boodschappen, transport en de gemiddelde prijs om uiteten te gaan. New York City is hierin benchmark met een score van 100. Alles eronder is dus goedkoper, alles erboven duurder.

De top 5 duurste landen

De winnaar is alles behalve verrassend. Zoals bijna elk jaar wordt de lijst met duurste landen ook in 2020 weer aangevoerd door Zwitserland. Ook de rest van de top drie bestaat uit Europese landen. Noorwegen blijft IJsland nipt voor. Japan en Denemarken maken de top vijf compleet.

  1. Zwitserland (score: 122,4)
  2. Noorwegen (score: 101,43)
  3. IJsland (score: 100,48)
  4. Japan (score: 83,35)
  5. Denemarken (83)

Europese landen domineren de lijst

Zijn we toch nog ergens goed in. Europese landen domineren de lijst met duurste landen om in te wonen. De Verenigde staten zijn te vinden op de twintigste plaats en het Verenigd Koninkrijk staat op plek 27e. Saudi Arabia staat op de 57e plaats, terwijl we dat juist vaak zien als een rijk en prijzig land. Dit valt volgend deze cijfers dus best mee.

Van de top twintig duurste landen waren er maar liefst negen in Europa. Vijf ervan waren in Azië, één in Noord-Amerika, één in Afrika, twee in de Cariben en twee in Oceanië. Ons eigen land is trouwens op de 15e plaats te vinden. Nog best hoog dus. 

Wat is het voordeligste land?

Het Islamitische Republiek Pakistan is volgens het onderzoek de voordeligste plaats om te wonen. Net onder Afghanistan, India, Syrië en Oezbekistan. De vraag bij deze landen is alleen wel of ze net zo veilig, schoon, zeker en prettig zijn om te wonen. Daarnaast liggen de lonen in deze landen ook vele malen lager en zullen de inwoners er dus weinig van merken dat hun land zo goedkoop is.

De hele lijst met duurste landen om te wonen, vind je hier.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.