Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Reizen 2 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Op Sardinië krijg je nu gratis hotel mét ontbijt, mits jonger dan 35

Hou je van wandelen en ben je onder de 35 jaar? Dan is Sardinië sowieso al een aantrekkelijke vakantiebestemming, maar sinds kort is het nóg aantrekkelijker. De lokale overheid biedt je namelijk drie gratis overnachtingen aan. Lees hier hoe je de vouchers bemachtigt.  

In tegenstelling tot dit spotgoedkope Griekse vakantie-eiland, is Sardinië allerminst onontdekt of ‘vergeten’. Meer dan 6 miljoen toeristen per jaar vinden hun weg naar het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee. 

Velen blijven echter hangen rond hoofdstad Cagliari of de Costa Smeralda. De Sardiniërs zouden graag zien dat er meer toeristen naar andere delen van het eiland gaan. Om die reden hebben ze een wel heel aantrekkelijke deal in het leven geroepen. Iedereen die jonger dan 35 jaar is, kan zich online aanmelden voor gratis vouchers ter waarde van drie gratis hotelovernachtingen. Mét ontbijt. Je regelt je gratis vakantie op Sardinië via de Leg’s Go in Cammino-website.

Gratis hotel en ontbijten op Sardinië voor toeristen onder de 35

Sturen ze je dan niet naar een of ander industrieterrein? Nee, maar wel naar de ongerepte wildernis waar je weinig anders kunt doen dan wandelen en van de natuur genieten. Genoeg mensen die precies dát willen doen met hun vakantie. Vooral gepensioneerde mensen, merkten de Sardiniërs zelf. Vandaar dat ze zich met deze actie specifiek op een jong publiek richten.

sardinie gratis vakantie hotel
De Santa Barbara-wandelroute (Afbeelding: camminominerariodisantabarbara)

De vouchers zijn in te wisselen in het zuidwesten van Sardinië, waar zich de 500 kilometer lange Santa Barbara-route bevindt. Deze epische voettocht voert je langs torenhoge zandduinen, weelderige bossen, imposante rotsformaties en bijna 150 verlaten mijnen.

Gratis vakantie op Sardinië: de details

De vouchers voor drie gratis hotelovernachtingen op Sardinië vraag je aan via deze website. Althans, helemáál gratis zijn ze niet. Je moet wel een wandelaarspaspoort van 5 euro kopen én een kleine donatie doen aan de Stichting die de Santa Barbara-route beheert. 

sardinie wandelen gratis vakantie hotel
Je uitzicht op zee tijdens een gratis vakantie op Sardinië. (Afbeelding: Pexels)

Verder geen addertjes meer onder het gras. Ofja, nog eentje dan. De actie geldt alleen buiten het hoogseizoen. Tussen 16 juni en 14 september moet je gewoon betalen voor je overnachtingen. Maar dan is het toch te heet om te wandelen.

Hoe vraag je de vouchers voor gratis hotelovernachtingen aan?

Met de vouchers kun je bij hotels, campings of Bed and Breakfasts gratis slapen én ontbijten. Na de gratis overnachtingen, mag je voor de vaste prijs van 20 euro per nacht overnachten bij zogeheten posada’s. Dit zijn kleine herbergen gerund door Sardinische families. Veel plezier tijdens je gratis vakantie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.