Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: grote oorlogsfilm met sterrencast verdwijnt

Netflix schrapt deze week helaas een van de betere oorlogsfilms van de afgelopen jaren: Midway, over de belangrijkste zeeslag van de Tweede Wereldoorlog. Sla dus nog snel je slag!

Bij Manners houden we wel van de betere oorlogsfilm. Zo schreven we onlangs nog over The Auschwitz Escape, wellicht de beste oorlogsfilm van dit jaar. Voor die uitkomt kun je nog last-minute een van de beste films in het genre van de afgelopen jaren streamen: Midway.

Midway: oorlogsfilm van jewelste

Een spectaculair oorlogsepos van Roland Emmerich, die we vooral kennen van Independence Day. De regisseur brengt de meest ingrijpende zeeslag van de hele Tweede Wereldoorlog in beeld, met een sterrencast waar je U tegen zegt. Denk aan Ed Skrein (Game of Thrones), Luke Evans (The Hobbit), Aaron Eckhart (Olympus has Fallen) en niemand minder dan Woody Harrelson (Cheers).

De Japanners dachten eind 1941 de Amerikaanse vloot geheel tot zinken te hebben gebracht in Pearl Harbor. Dat was echter pas het begin. De Amerikanen beginnen in juni 1942 met een nieuw offensief, met hun overgebleven vliegdekschepen. Het doel? Midway veroveren, een strategisch zeer belangrijk eiland in de Stille Oceaan.

Sterker nog, de resulterende zeeslag weet het tij van de oorlog te keren. Spionage, gewaagde oorlogstactieken: de Amerikanen zetten alles op alles om Midway te veroveren. Het leverde een epische oorlogsfilm op die het goed deed in de Nederlandse bioscopen.

Topscore bij het publiek

Op IMDb scoort de film ‘slechts’ een 6.7 en critici waren ook niet erg enthousiast, maar op Rotten Tomatoes behaalde het project van Roland Emmerich bij gebruikers juist een topscore van 92 procent.

Echt zo’n gevalletje: geen Oscar-materiaal, maar voor de liefhebber die zijn verstand op nul zet een achtbaanrit die je niet wil missen.

Laatste kans op Netflix

Gelukkig kun je Midway (nu nog) streamen op Netflix. Dus als je in 2019 toch besloot geen bioscoopticket te kopen, dan kun je de oorlogsfilm nu alsnog ‘gratis’ checken. Zorg er echter voor dat je er snel bij bent. Midway verdwijnt namelijk op woensdag 26 mei van de streamingdienst. Waarschijnlijk pas in de nacht van woensdag op donderdag, maar de tijd tikt. Last-minute filmavondje?

Nu op Netflix: baanbrekende oorlogsfilm van Lord of the Rings-regisseur

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.