Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

007: Netflix cast James Bond-acteurs voor ambitieuze remake

Netflix heeft James Bond-sterren Lashana Lynch en Ralph Fiennes gecast voor een remake van Roald Dahl-klassieker Matilda.

2020 had het jaar van Lashana Lynch moeten worden. Ze wordt niet, zoals gespeculeerd werd, de vervanger van Daniel Craig als James Bond, maar wel de nieuwe 007. Helaas werd de Bond-film No Time to Die uitgesteld vanwege de huidige pandemie.

Lashana Lynch in James Bond

En toen nogmaals. Met als resultaat dat de laatste Bond-film met Craig nu pas in april dit jaar uitkomt. Ondertussen wordt er al gespeculeerd over wie hem gaat vervangen. Zelfs George Clooney deed een duit in het zakje.

In No Time to Die speelt de 33-jarige Lashana Lynch een geheim agente die het stokje van James Bond overneemt. Ze wordt dus de nieuwe 007. Nu gaat ook Netflix met haar aan de slag, zo meldt het gereputeerde vakblad The Hollywood Reporter. Je kunt Lynch ook kennen van Captain Marvel.

Netflix presenteert Matilda

De streamingdienst is namelijk met de Britse actrice in gesprek voor een grote rol in een aankomende Matilda-film. Netflix werkt aan een remake van de populaire musical en speelfilm. De streamingdienst heeft de filmrechten in handen van het oeuvre van Roald Dahl, en werkt aan meerdere films en animatieseries. Waaronder een animatieserie van Thor: Ragnarok-regisseur Taika Waititi.

In het geval van Matilda wordt er gewerkt aan een verfilming van de musical. Die ging in 2010 in première en werd al snel een internationaal succes. De regisseur en bedenker van die musical, Mattew Warchus, is tevens verantwoordelijk voor de film.

Miss Honey

Lashana Lynch gaat in die productie de rol van Miss Honey spelen. Dat is de behulpzame lerares die Matilda te hulp schiet. Wellicht ken je haar nog van de verfilming uit 1996, waarin Honey gespeeld werd door Embeth Davidtz.

Overigens blijft het niet bij Lynch. Netflix heeft nog een James Bond-ster gecast. Ralph Fiennes, die we ook kennen als Voldemort uit de Harry Potter-films, gaat het kwaadaardige schoolhoofd uit het boek van Roald Dahl spelen.

Pas maar op Disney!

Een ding is duidelijk: de streamingdienst begeeft zich met dit genre op het terrein van Disney. De filmrechten van Dahl bemachtigen lijkt dan ook een gouden zet: Netflix heeft niet de decennia aan kindvriendelijke franchises die Disney wel tot haar beschikking heeft.

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt voor Mathilda the Musical. Maak in de tussentijd kennis met de eerste vrouwelijke 007:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.