Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #1: Nike Air Max 97, peperdure Prada’s en meer

Ook in 2021 weer een wekelijkse top 5 sneakers en nieuwe releases. In week 1 een paar peperdure Prada’s en een heerlijke nieuwe variant van Nike Air Max 97.

Verder vind je in de top 5 van deze week de vintage versie van Adidas Gazelle en een old school paar Nike OG. Maar we beginnen met de kleurrijke versie van de favoriete sneakers van Steve Jobs.

1. New Balance Made in US 992

new balance, sneakers, week 1, 2021, made in us 992, steve jobs
(Afbeelding: New Balance)

New Balance begint 2021 met drie nieuwe versies van de 992, het favoriete model van Steve Jobs. Maar waar de Apple-oprichter ze alleen in het grijs droeg, barsten de nieuwe versies van de kleuren. Je koopt ze voor 220 euro en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties.

2. UNDEFEATED x Nike Air Max 97

undefeated nike air max 97, sneakers, week 1, nieuwe releases, 2021
(Afbeelding: Nike)

In december brachten de Amerikaanse sneakerstore UNDEFEATED en Nike al twee nieuwe kleurcombinaties van de Air Max 97 op de markt. Nu, begin 2021, is daar een derde bijgekomen en dat is de lekkerste van allemaal. Witte sneakers met gele en blauwe details en een gummy zool. Clean! Vanaf 8 januari te koop via de SNKRS-app voor een verwachte verkoopprijs van 180 euro.

3. Adidas Gazelle Vintage

adidas gazelle, vintage, sneakers, nieuwe releases, 2021, week 1
(Afbeelding: Adidas)

Dit soort platte en simpele sneakers zijn weer helemaal terug in 2021. Adidas heeft een nieuwe vintage-lijn van de Gazelle uitgebracht, in zeven verschillende kleuren. Je koopt ze voor 120 euro.

4. Prada Collision 19 LR

Het Italiaanse modehuis Prada heeft nieuwe sneakers gelanceerd, Collision 19 LR genaamd. Nike Air Max 95-liefhebbers gaan deze schoenen haten of volledig omarmen. De futuristische schoenen zijn verkrijgbaar in het zwart en wit (dames) en je betaalt er 750 euro voor.

5. Nike Challenger OG ‘Opti Yellow’

Nike Challenger OG
(Afbeelding: Nike)

Net als in het begin van deze eeuw zijn de nopjeszolen weer hot. Je ziet ze op de razend populaire New Balance 327, maar ook op veel modellen van Nike. Deze gele variant van de Nike Challenger OG spotten we op SneakerBaas voor 89,95 euro.

👟 Check hier de 10 meest populaire sneakers van 2020 volgens Lyst en StockX!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.