Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Discovery+ gelanceerd in Nederland: Netflix-killer met ‘geheim wapen’

Amazon Prime Video, Netflix, Disney+, Videoland: ook in Nederland is de keuze in streamingdiensten ondertussen reuze. Sure, we moeten het zonder HBO Max Stellen en Hulu bestaat hier ook niet, maar we hoeven niet te klagen. We waren zelfs het eerste land dat met Disney+ aan de slag kon gaan. Maak kennis met Discovery+.

Nu is er nog een D+ gelanceerd in Nederland. Dan hebben we het niet over de streamingdienst van Disney, maar over Discovery+. Dat is een semi-nieuwe streamingdienst die sinds deze week beschikbaar is. Semi-nieuw ja, want de dienst vervangt het bestaande Dplay.

Discovery+ in Nederland

Nederlanders konden op Dplay al de programmering van TLC, Animal Planet en Discovery streamen. Nu is de streamingdienst omgedoopt tot Discovery+, een rebranding die meer betekent dan enkel een ander naampje en likje verf. Ook het aanbod wordt uitgebreid.

De programma’s zijn onderverdeeld in verschillende thema’s: lifestyle & relationships, home & food, real crime, adventure & history en wetenschap, technologie en milieu. Overigens staat daar ook gewoon content van de BBC tussen, dus je hoeft het enkel te hebben van Say Yes to the Dress en Gold Rush. Tevens gaat Discovery originele content voor de streamingdienst maken.

Discovery+ nederland
Het officiële logo (Bron: Discovery+)

Mooi prijskaartje

Binnenkort zelfs al: vanaf 10 januari is de documentaire What Killed Maradonna op Discovery+ te vinden. Het grootste unique selling point en geheime wapen van de streamingdienst is echter het prijskaartje: Discovery+ kost in Nederland slechts 3,99 euro per maand. Voor 39,99 euro heb je meteen een jaarabonnement. Check (een deel van) het aanbod op de officiële website.

“We zijn enorm trots en verheugd om Discovery+ vandaag in Nederland te lanceren. Juist in deze tijden hebben mensen de behoefte om te ontsnappen naar een andere wereld. Het heeft zo’n groot aanbod aan content, of het nu gaat om avontuur in de wijde wereld of romantiek dichtbij huis, voor iedereen, voor elk moment en voor elke stemming, het is altijd te streamen bij ons,” laat Discovery Benelux weten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.