Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: deze films en series verdwijnen snel

Netflix voegt wekelijks niet alleen nieuwe films, series en documentaires toe, maar schrapt helaas ook regelmatig titels. Licenties die verlopen, samenwerkingen die beëindigd worden. Of, zoals tegenwoordig vaak gebeurt, eigenaren van films die hun eigen streamingdienst starten.

Daardoor moet Netflix het steeds meer van zijn eigen Originals hebben. Niet voor niks heeft het bedrijf de productie van eigen films en series in de afgelopen jaren flink opgeschroefd.

Goed nieuws: Netflix behoudt films

Ook deze week maken we weer de balans op: welke films en series gaan binnenkort verdwijnen? Voor de verandering hebben we gelukkig eindelijk ook eens goed nieuws.

Vorige week meldden we namelijk dat een flink aantal Fast & Furious-films van Netflix zouden verdwijnen. Dat was ook daadwerkelijk het geval. Kort waren de blockbusters niet meer beschikbaar om te streamen.

Met de nadruk op ‘kort’. Een tijdje later verschenen de films gewoon weer op de streamingdienst. Het lijkt er sterk op dat Netflix op het laatste moment de licentie van Fast & Furious met de rechthebbenden heeft verlengd.

Toch nog even bingen

Oftewel, het slechte nieuws van afgelopen week kun je gewoon schrappen. Fans van de autofranchise kunnen gewoon verder gaan voor bingen. Het is niet bekend voor hoe lang, dus stream vooral snel de delen die je nog wilde zien. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat de films over een maand alsnog verdwijnen.

In het artikel van afgelopen week hebben de we de films voor je op een rijtje gezet, inclusief IMDb-score.

De top 20 beste films op Netflix volgens IMDb

Meer films en series worden geschrapt

Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. Netflix gaat de komende dagen namelijk andere films en series wél gewoon schrappen. We zetten de noemenswaardige titels voor je op een rijtje, zodat je de beste films en series last minute nog snel kunt gaan bingen.

Weissensee – 28 februari

Weissensee is echt een ondergewaardeerd pareltje, met een dikke 8.2 op IMDb. Deze Duitse serie speelt zich af in Oost-Berlijn, tijdens de Koude Oorlog. Hans Kupfer bekleedt een belangrijke functie bij de Stasi. Ook zijn oudste zoon is er actief, als een meedogenloze sergeant. Wanneer de jongste zoon verliefd wordt op een bekende DDR-citicus, dreigt de familie uit elkaar te vallen. Een schitterende serie met ijzersterke dialogen, die je op meesterlijke wijze terugbrengt naar de DDR. Weissensee bestaat uit vijf seizoenen, maar gelukkig verdwijnt de serie ‘pas’ op 28 februari van Netflix.

Triple Threat – 13 februari

Voor fans van keiharde martial-arts-films is Triple Threat een absolute aanrader. Deze film gaat met zijn simpele verhaallijn geen Oscars winnen, maar dat maakt de liefhebber niks uit: dit soort films kijk je voor de brute actie en gevechten. Met Iko Uwais weet je dat het wel goed zit op dat vlak, zeker na het uitstekende The Night Comes for Us, ook te zien op Netflix. Oh ja, het plot: een groep gangsters is ingehuurd om een rijke erfgename te vermoorden. Een groep vechters wil daar echter een stokje voor steken. Oftewel: vechten, vechten en nog eens vechten.

The Professor and the Madman – 10 februari

Deze dramafilm vertelt het verhaal van hoe de Oxford English Dictionary is ontstaan. Wacht, blijf nog even hangen, want The Professor and the Madman is spannender dan je zou verwachten van zo’n premisse. De door Mel Gibson gespeelde professor James Murray begint in 1857 aan het woordenboek, en zoekt mensen die kunnen helpen. Één van hen is William Chester Minor, gespeeld door Sean Penn. Klein detail: Minor zit in een gesticht voor krankzinnigen na het plegen van een moord. Een nette 7.2 op IMDb!

Reggie Yates: Outside Man – 28 februari

De beroemde documentairemaker Reggie Yates gaat op pad. In afleveringen van zo’n vijftig minuten reist hij voor de BCC de hele wereld over om in allerlei onderwerpen te duiken. Van racisme en drugsverslaving tot gelijke rechten voor homoseksuelen. Een perfecte docuserie om nog snel even de interessantste onderwerpen uit te pikken.

The Kindness Diaries – 21 februari

Ook Leon Logothetis reiste voor zijn docuserie de wereld over. In deze met een 8.2 op IMDb bekroonde serie gaat hij op pad op een oude motor. Zijn uitdaging: zonder geld overleven en nieuwe mensen ontmoeten. Hij moet het hebben van de goedheid van anderen, die hij op zijn eigenzinnige doch inspirerende manier terugbetaalt. Althans, als we de synopsis van deze serie moeten geloven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.