Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Pas op! Netflix gaat deze 7 Fast & Furious-films schrappen (+IMDb-score)

Netflix gaat helaas een berg Fast & Furious-films schrappen. Gelukkig heb je nog even de kans snel wat last minute filmavondjes in te plannen. We zetten de films op een rijtje, inclusief IMDb-score.

We waarschuwen je regelmatig als een groot aantal films en/of series van Netflix dreigen te verdwijnen. De streamingdienst maakt vaak vrij last minute bekend welke licenties verlopen, maar toch, je kunt zo nog wel snel een filmavondje inplannen voor het te laat is.

Netflix schrapt Fast & Furious

Ook dit keer is het weer flink raak. Althans, als je liefhebber van één van de grootste filmfranchises van de 21e eeuw bent: Fast & Furious. De streamingdienst voegde vorig jaar maar liefst zeven delen uit de filmreeks toe aan zijn aanbod. Van het relatief kleinschalige Tokyo Drift tot het haast onherkenbaar over-de-top Furious 7.

Heerlijk voor een filmavondje. Verstand op nul en kijken maar. Zeker nu de bioscopen dicht zijn. Helaas lijkt Netflix de licentie voor de actiefilms binnenkort weer kwijt te gaan raken. 7 februari, aanstaande zondag, wordt de laatste dag waarop je de films kunt streamen, zo waarschuwt het bedrijf.

We zetten ze hieronder voor je op een rijtje, inclusief synopsis, IMDb-score en trailer. Zo kun je nog last minute bepalen welk deel je nog even snel gaat streamen!

2 Fast 2 Furious (2003)

Politieagent Brian O’Connor heeft door zijn snelheidsverslaving een enorme undercoveroperatie verknald. Zijn bazen geven hem nog één allerlaatste kans. Hij krijgt de opdracht om de rijke zakenman Carter Verone op te pakken. Daarvoor schakelt O’Connor zijn jeugdvriend Roman Pearce in, en, uiteraard, een hoop snelle auto’s. Deze film scoorde een 5.9 op IMDb. Lekker skippen dus!

Fast & Furious (2009)

De door Paul Walker gespeelde Brian O’Connor heeft zich opgewerkt tot FBI-agent. Hij probeert met een speciaal team een beruchte drugsbaron op te pakken. Daarvoor infiltreert hij het drivers-team van de drugsbaas, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een belangrijke straatrace is hun enige hoop. Een nette 6.6 op IMDb.

Fast Five (2011)

Brian O’Connor en Mia Toretto hebben Dom Toretto helpen ontsnappen uit de gevangenis. Helaas zit de politie ze daarom al snel op de hielen. Eenmaal in Rio de Janeiro belandt zullen ze een levensgevaarlijke missie aan moeten nemen om hun vrijheid terug te krijgen. Daar jaagt niemand anders dan de door Dwayne ‘The Rock’ Johnson gespeelde Luke Hobbs op ze. Een 7.3 op IMDb.

Furious 6 (2013)

Na hun avonturen in Rio de Janeiro hebben Dom, Brian en hun team 100 miljoen dollar verdiend. Ze zijn officieel nog steeds voortvluchtig, en leiden daarom wereldwijd verspreid een rustig bestaan. Al snel worden ze echter opgeroepen door FBI-agent Hobbs, die ze nodig heeft om een meedogenloze crimineel aan te pakken. Lang verhaal kort: er wordt veel geracet in Europa! Furious 6 scoort een nette 7.1 op IMDb.

Furious Seven (2015)

De broer van de door Dominic Toretto en zijn crew uitgeschakelde crimineel is uit op wraak, en hoe! Ook Dominic heeft na de dood van zijn teamlid echter nog een appeltje te schillen. Hard tegen hard dus. De racefanaten schakelen een hacker in om de topcrimineel op te sporen. Ja, Fast & Furious heeft met elk deel een stukje minder met straatracen te maken. Ook deze film scoort een 7.1 op IMDb.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Dit deel uit de franchise is stiekem onze favoriet, al is de IMDb-score van 6.0 zeer magertjes. Tja, nostalgie doet een hoop he! Shaun Boswell is een buitenbeentje met een celstraf die hem boven het hoofd hangt. Hij vlucht naar Tokio, Japan, waar het straatracen is uitgevonen. Hij belandt in de Japanse onderwereld, waar de Yakuza oppermachtig is. Deze film is zo 2006 als het maar kan, op een heerlijke guilty pleasure-manier. Pure kitsch, maar wel heerlijke kitsch. En, eens een keer geen Vin Diesel en Dwayne Johnson.

The Fast and the Furious (2001)

We gaan terug naar 2001, voor The Fast and the Furious. Toen de franchise nog iets meer over racen was, zonder de absurde explosieve actie die we nu van de films gewend zijn. Dominic is de leider van een straatbende. Hij wordt ervan verdacht apparatuur te hebben gestolen. Een undercover agent probeert de bende te ontmaskeren, maar wordt hopeloos verliefd op de zus van Dominic… Een degelijke 6.8 op IMDb.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.