Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit met Woody Harrelson is best bekeken film wereldwijd

The Man From Toronto is wereldwijd de best bekeken film van dit moment. De hoofdrol in deze actiekomedie wordt vertolkt door Woody Harrelson, die een cast vol sterren achter zich heeft.

Woody Harrelson is zo’n naam in Hollywood die heel bekend is, maar moeilijk is te linken met films. We helpen je een handje: Natural Born Killers (1994), The Hunger Games (alle delen), Solo: A Star Wars Story (2018), Venom (beide delen) en zo kunnen we nog lang doorgaan. Netflix-abonnees kennen hem ook van de inspirerende klimaatdocumentaire Kiss the Ground.

The Man From Toronto met Woody Harrelson

Maar misschien komt hij nog wel het best tot zijn recht in een actiekomedie, ditmaal als huurmoordenaar. In The Man From Toronto heeft de stuntelige ondernemer Teddy Jackson (Kevin Hart ) de ‘perfecte verjaardagsverrassing’ gepland. Terwijl Lori verwend wordt in een spa, gaat hij het afgelegen huis dat hij gehuurd heeft klaarmaken. Teddy leest het huisnummer verkeerd, stuit per ongeluk op een stel schurken die een man ondervragen en wordt aangezien voor de wrede huurmoordenaar ‘The Man from Toronto’ (Woody Harrelson). Meer van het plot verklappen is zonde.

Naast Kevin Hart en Woody Harrelson bestaat de cast uit Kaley Cuoco, Jasmine Mathews, Lela Loren, Pierson Fodé, Jencarlos Canela en Ellen Barkin. De regie was in handen van Patrick Hughes, vooral bekend van The Expendables en The Hitman’s Bodyguard.

Best bekeken film op Netflix

De film met Woody Harrelson in de rol van het titelpersonage is afgelopen weekend in zo’n beetje alle landen in één klap op nummer 1 beland in de top 10 meest bekeken films op Netflix. Ook in Nederland is The Man From Toronto op dit moment alle andere films de baas. Bekijk het volledige overzicht op filmdatawebsite Flixpatrol.

nieuwe films en series, week 25, the man from toronto
Woody harrelson en Kevin Hart in The Man form Toronto (Afbeelding: Netflix)

Als een film massaal bekeken wordt, betekent dat niet direct dat de recensies ook lovend zijn. Filmcritici kijken nou eenmaal met een ander oog naar films dan het publiek. Op Rotten Tomatoes heeft de The Man From Toronto slechts een score van 24%. Op IMDb zijn ze iets positiever over de Netflix Original met Woody Harrelson, maar een rating van 5,7 is ook niet bepaald hoog.

Lees hier wat de best bekeken serie is van dit moment, waardoor Peaky Blinders en Stranger Things van de troon zijn gestoten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.