Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 27 jun 2022
Leestijd: 1 minuut

Bitcoin en andere crypto in de lift: grens van 1 biljoen overschreden

Eindelijk is het weer eens lucht happen voor mensen die hun geld in Bitcoin of andere crypto hebben zitten. De koersen zitten na lange tijd weer een beetje in de lift, voor zo lang het mag duren. De totale waarde van 1 biljoen is weer overschreden en schommelt nu rond die toch wel magische grens.

Mocht het je zijn ontgaan: de waarde van Bitcoin en andere crypto is de laatste tijd drastisch gekelderd. De een heeft het over een strenge cryptowinter, de ander ziet het slechts als een klein dipje in een almaar stijgende grafiek. Niemand die het echt weet, de tijd zal het leren.

Totale waarde van 1 biljoen aangetikt

De totale waarde van alle cryptomunten bijeen schommelt in ieder geval weer rond de 1 biljoen dollar (omgerekend zo’n 950 miljard euro). Dat is voor het eerst in zo’n tien dagen tijd. Bitcoin was maandagochtend ruim 21.000 dollar waard.

Eerder deze maand was de belangrijkste digitale munt nog minder dan 18.000 dollar waard. Cryptomunten kampen dit jaar met forse verliezen. Die worden vooral toegeschreven aan de hogere rentetarieven. Crypto’s worden gezien als risicovolle investeringen en wanneer de rente stijgt, kiezen veel beleggers ervoor om minder risico te nemen. Op 1 januari was de bitcoin nog ruim 47.000 dollar waard. Vorig jaar november piekte de digitale munt op meer dan 68.000 dollar.

Derde van recordniveau Bitcoin en andere crypto

Volgens CoinGecko, dat de markt voor digitale valuta bijhoudt, ligt de totale waarde van alle crypto’s de afgelopen 24 uur rond de 1 biljoen dollar. Dat is ongeveer een derde van het recordniveau dat afgelopen november werd bereikt.

Crypto Talks

Regelmatig spreken wij met investeerders in crypto over hun grootste winsten en verliezen, de valkuilen, hun toekomstvisie op Bitcoin en andere ins en outs. Zowel grote investeerders als kleine gelukszoekers komen aan het woord. Lees de interviews hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.