Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-wereldhit wordt gedragen door Stranger Things-ster

Netflix is een nieuwe wereldhit rijker. Do Revenge is wereldwijd de best bekeken film van dit moment, en dat lag in de lijn der verwachting. Maya Hawke, vooral bekend als Robin Buckley in Stranger Things, geeft deze serie de Hitchcock-saus die Netflix met deze film wil serveren. Tegenspeelster Camila Mendes, bekend als Veronica Lodge in Riverdale, maakt het feest compleet.

De film gaat over tienermeisjes, die gespeeld worden door twintigers. Dit is vrij normaal, getuige de cast van Stranger Things.

Do Revenge, de nieuwe wereldhit van Netflix

Dat Hitchcock-sausje hebben we overigens niet zelf verzonnen. Do Revenge wordt door Netflix omschreven als een subversieve Hitchcock-achtige donkere komedie met doodenge hoofdrolspelers: tienermeisjes. Hitchcock-films worden getekend door onschuldige personen, spanningsopbouw, zwarte humor, seksuele symboliek, krankzinnigheid en rechtvaardigheidsgevoel. Een aantal elementen zie je met wat fantasie inderdaad terug in de film.

Hitchcock, do revenge, netflix film, stranger things actrice, maya hawke, bad
Maya Hawke als Eleanor (Afbeelding: Netflix)

Het plot in het kort. De populaire Drea Torres (Camila Mendes, Riverdale) wil wraak op haar vriend voor het publiceren van haar sekstape. Uitwisselingsstudent Eleanor Levetan (Maya Hawke, Stranger Things) wordt achtervolgd door een gerucht. De twee tienermeisjes werken samen om actie te ondernemen tegen hun kwelgeesten. Je kunt Do Revenge inderdaad ook korter samenvatten: tienermeisjes nemen wraak in een met zwarte humor doorspekte film.

Best bekeken film op Netflix

Do Revenge is op dit moment verreweg de best bekeken film op Netflix. In zo’n beetje alle landen staat de wereldhit al een paar dagen op nummer 1, maar Nederland is één van de eigenwijze uitzonderingen. Hier wordt op dit moment alleen Anna beter bekeken, een film uit 2019. Bekijk het volledige overzicht op filmrecensiewebsite Flixpatrol.

Niet alleen de massa is enthousiast over de best bekeken Netflix-film van dit moment. Op Rotten Tomatoes scoort de wereldhit een score van 85% onder recensenten en 83% onder het publiek. Dat is hoog.

Maya Hawke in Stranger Things

Maya Hawkwe is sinds seizoen 3 een van de populairste personages in Stranger Things. De dochter van acteurs Uma Thurman en Ethan Hawke speelt in de Netflix-serie Robin Buckley, een alternatief meisje dat op meisjes valt en even sarcastisch als onhandig is. Haar vriendschap met Steve is aanstekelijk en gaf de show nieuwe schwung.

De film Do Revenge is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.