Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 17 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Top 5 nieuwe films en series op Netflix, van Anna tot Do Revenge

De tijd van het jaar om gewoon lekker binnen te blijven en Netflix aan te slingeren is aangebroken. Dit zijn in onze ogen de meest opvallende nieuwe Netflix-films en series die in week 37 verschenen.

Deze week een gevarieerde lijst met nieuwe films en series op Netflix, waaronder een interessante revival van een klassieke high school-serie en een Netflix-documentaire over een giftige, paranoïde moeder.

Nieuwe films en series in week 37 op Netflix

Met stip op één in de lijst met nieuwe Netflix-films en series in week 37 vinden we een lekkere spionagethriller uit 2019. De perfecte zaterdagavondfilm.

1. Anna (Film)

De film Anna stamt alweer uit 2019 en is sinds deze week te zien op Netflix. Hoewel de film destijds recensenten niet echt kon bekoren, is de spionagefilm nu wel uitgegroeid tot een kijkcijferhit op Netflix. De film Anna vertelt over het Russische model Anna Poliatova, dat een diep geheim met zich meedraagt. Ze is namelijk ook een van Ruslands gevaarlijkste spionnen.

2. Heartbreak High (Original Serie)

Op plek twee in de lijst met nieuwe films en series vinden we een reboot van een heerlijke klassieker. Heartbreak High schreeuwt natuurlijk jaren 90 bij degenen waar een belletje rinkelt. De succesvolle Australische high school-serie was immens populair, ook in Nederland. Speciaal voor de huidige jonge generaties heeft Netflix een reboot uitgebracht. Zal Heartbreak High 2.0 net zo’n wereldwijd succes worden als het origineel?

3. Do Revenge (Original Film)

Goed nieuws voor Netflix-abonnees die geen genoeg kunnen krijgen van de acteerprestaties van Maya Hawke (Stranger Things). De opkomende ster – en dochter Ethan Hawke en Uma Thurman – speelt een van de hoofdrollen in Do Revenge, een high school-komedie in Hitchcock-saus.

De populaire Drea (Camila Mendes, Riverdale) wil wraak op haar vriend voor het publiceren van haar sekstape. Uitwisselingsstudent Eleanor (Maya Hawke) wordt achtervolgd door een gerucht. De twee tieners werken samen om actie te ondernemen tegen hun kwelgeesten. Korter samengevat: tienermeisjes nemen wraak in een met zwarte humor doorspekte film

4. Sins of Our Mother (Original Documentaire)

Deze week in de lijst met film en series ook een grimmige Netflix Original Documentaire. Sins of Our Mother vertelt over een gevaarlijke cocktail van moord, religieus fanatisme en de overtuiging dat de wereld ten onder gaat. De moeder in kwestie wordt in de documentaire ook wel ‘doomsday mother’ genoemd. Wat deze dame in kwestie voor impact had op de mensen om haar heen, zie je in Sins of Our Mother.

5. Drifting Home (Original Anime)

Zo, weer even genoeg apocalyps voor vandaag. We pakken vrolijk door met een lekkere Original Anime in de top 5 met nieuwe films en series op Netflix. In Drifting Home is een groep basisschoolkinderen op drift geraakt in een verlaten flatgebouw. Jawel, een drijvend flatgebouw. Het jonge grut probeert met man en macht de weg naar huis te vinden.

Bekijk ook de nieuwe films en series die in week 36 op Netflix verschenen, zoals een gloednieuw seizoen van Cobra Kai.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.