Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 10 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Top 5 nieuwe Netflix-films en series in week 36: Cobra Kai en meer

Netflix verwende ons weer flink in week 36 met een aantal nieuwe films en series. Zo geniet je van een gloednieuw seizoen Cobra Kai en een coole misdaadfilm met Queen Latifah en Ludacris in de hoofdrol.

De lijst met nieuwe films en series bestaat deze week uit een mooie mix van Originals. Toch is zo’n Netflix Original zeker geen garantie voor succes. Zo was de nieuwe Netflix-serie Resident Evil meer flop dan top, maar is Cobra Kai wél al seizoenen lang een groot succes.

Nieuwe films en series op Netflix in week 36

Deze week wordt de top 5 met films en series dan ook aangevoerd door Cobra Kai seizoen 5, de coole karateserie gebaseerd op de nostalgische jaren 80-franchise The Karate Kid.

1. Cobra Kai seizoen 5 (Original Serie)

Haal je ‘karate gi’ maar uit de kast, want seizoen 5 van Cobra Kai is sinds deze week beschikbaar. Hoe gaan Johnny Lawrence en Daniel LaRusso de megalomane Terry Silver van Cobra Kai een halt toe roepen?

Waarschijnlijk zonder dojo, want in seizoen 4 sloten beide heren een weddenschap af met John Kreese, die op het eind werd verraden door zijn Vietnam-maatje Silver. Verliezende dojo’s op het All Valley Tournament zouden hun dojo opdoeken. Betekent dit het einde van Miyagi-Do en Eagle Fang? Of het begin van een ijzersterk verbond en een keiharde strijd tegen Cobra Kai? We gaan in ieder geval genieten van een oude bekende, want Chozen uit Karate Kid 2 mengt zich ook in de strijd. En dan is er nog deze doodenge vrouwelijke sensei, die komt opduiken.

2. Boy Erased (Film)

Uit de kast komen als zoon van een pastoor is waarschijnlijk geen makkie. Zo ondervindt ook Jared Eamons, die op 19-jarige leeftijd zijn ouders vertelt dat hij homoseksueel is. Onder druk om uit de gratie te raken van zijn familie, vrienden en geloofsgemeenschap, besluit Jared een bekeringstherapie voor homo’s te volgen. Een krachtig drama met een ijzersterke cast. Zo spelen twee Australische supersterren in deze film: Russel Crowe en Nicole Kidman.

3. The Anthrax Attacks (Original Documentaire)

Op plek 3 in de lijst met nieuwe films en series staat een Netflix-documentaire waar je direct kippenvel van krijgt: The Anthrax Attacks. Niet lang na 9/11 ontvingen diverse nieuwszenders en democratische senatoren brieven met daarin sporen van een dodelijk poeder: Anthrax (miltvuur). Vijf personen overleden en zeventien mensen werden ernstig ziek. Wat was het motief achter deze gruwelijke actie die bekend kwam te staan als de eerste biologische aanval op de Verenigde Staten? Deze documentaire volgt een van de meest complexe FBI-onderzoeken ooit.

4. End of the Road (Original Film)

Deze week ook rauwe misdaad in de lijst met films en series. Niemand minder dan Queen Latifah, Lucacris en Beau Bridges spelen de hoofdrollen in de Netflix Original End of the Road. De Netflix Original gaat over een moeder die onlangs weduwe is geworden en vecht om haar gezin te beschermen. Een vermiste zak met geld maakt het er allemaal niet makkelijker op.

5. Chef’s Table: Pizza (Original Documentaire)

De meningen lopen nogal uiteen over wat we beschouwen als fatsoenlijke, lekkere pizza. Een klassiek dunne Italiaanse pizza of toch liever een Amerikaanse pizza met wat meer body en een paar schijfjes ananas erop? In Chef’s Table: Pizza word je als kijker meegenomen naar de beste pizza’s ter wereld. Gerenommeerde chef-koks laten zien hoe je met passie en creativiteit een pizza verwekt waar je u tegen zegt. Een waardige afsluiter van de lijst met nieuwe films en series op Netflix. Om van te watertanden.

Meer kijkvoer nodig? Bekijk dan de films en series die in week 35 op Netflix verschenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.