Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 10 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark van Queen Elizabeth: een collectie vol imposante auto’s

Over wijlen Queen Elizabeth II is de afgelopen dagen veel geschreven, en dat zal nog wel even doorgaan. Terecht, deze plichtsgetrouwe koningin verdient de eer die ze krijgt. Maar hoe zag haar wagenpark eruit? Een collectie vol klassieke Britse auto’s, al was haar favoriete vervoermiddel een viervoeter met 1 pk.

Zelf reed Queen Elizabeth niet vaak in haar auto’s, maar ze had wel zeker een vinger in de pap wat betreft het samenstellen van haar wagenpark. Haar smaak was uiteraard Britser dan Brits.

Het wagenpark van Queen Elizabeth

Door de jaren heen reed de koningin van Engeland in een behoorlijke verscheidenheid aan auto’s, en ze was merkvast. Een compilatie van het wagenpark van Queen Elizabeth.

Land Rover Defender

Gedurende haar regeerperiode werd Queen Elizabeth gereden in een karrenvracht aan Land Rover Defenders, vooral als ze met de familie ging jagen. Haar favoriete model was een Defender 110 TD5 uit 2002.

LAND ROVER DEFENDER 110 TD5 2022, wagenparg van queen elizabeth, auto's
De favoriete Land Rover van de koningin (Afbeelding: Wheelsage)
wagenpark van queen elizabeth, land rover defender, auto's
(Afbeelding: Land Rover)

Bentley Bentayga, Arnage en State Limousine

Ook de auto’s van Bentley waren een vast onderdeel van het wagenpark van Queen Elizabeth. Ze kreeg in 2015 een goudkleurige Bentayga, reed een Arnage en door de jaren heen is ze in nog een paar andere Bentley’s gespot. En dan is er uiteraard haar Bentley State Limousine.

bentley bentayga, auto's, wagenpark van queen elizabeth
(Afbeelding: Bentley)
Bentley State Limousine, wagenpark, queen elizabeth, auto's
Bentley State Limousine voor officiële gelegenheden (Afbeelding: Bentley)

Range Rover

Een van de favoriete auto’s van Queen Elizabeth was een Ranger Rover. De LWB Landaulet, om precies te zijn. Door de jaren heen zijn er heel wat Range Rovers geparkeerd in haar wagenpark. Zelf reed ze hierin ook graag een rondje af en toe, al was ze meestal de bijrijder.

range rover, wagenpark van queen elizabeth, auto's, range rover
De aankomst van Queen Elizabeth tijdens de Royal Windsor Horse Show, 2022 (Afbeelding: ANP)

Rolls-Royce Phantom VI

Als je het over Britse auto’s hebt, kan Rolls-Royce natuurlijk niet ontbreken. De Britse koningin had onder meer een Rolls-Royce Phantom VI ter beschikking.

Rolls-Royce Phantom VI, wagenpark, queen elizabeth, auto's
(Afbeelding: Rolls-Royce)

Vauxhall Cresta Estate

Een van de meest opvallende auto’s in het wagenpark van Queen Elizabeth was de Vauxhall Cresta Estate. Wat een heerlijke stijl. Vauxhall is de Engelse tak van Opel.

Jaguar X-Type Estate

Om te eindigen met een heerlijk degelijke Britse auto, de Jaguar X-Type Estate. Naar verluidt reed ze hierin vaak naar de kerk.

Jaguar X-Type Estate
(Afbeelding: Wheelsage)

De auto’s van Willem-Alexander

Onze koning kan niet tippen aan het wagenpark van Queen Elizabeth, maar hij heeft wel zeker een paar geinige auto’s. Check de autocollectie van Willem-Alexander.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.