Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ajax legt vertrouwde keeper vast in ‘grootste aankondiging ooit’

De social media-afdeling van Ajax, die af en toe ook wel doorslaat, heeft weer eens raak geschoten. Een oude vertrouwde keeper is vastgelegd tot 2025. Sorry fans, het gaat om Edwin van der Sar.

Edwin van der Sar is sinds 2016 algemeen directeur van Ajax. Hij beleefde in zijn tijd een paar dieptepunten, zoals de rechtszaken rond Abdelhak Nouri. Op sportief vlak waren er vooral hoogtepunten, zoals de landstitels, de finale van de Europa League en de vele galavoorstellingen en halve finale in de Champions League.

‘Keeper’ Edwin van der Sar 2025 bij Ajax

Zo iemand wil je toch wel bij je club behouden, en voorlopig hoeven fans daarover niet in te zitten. Ajax gaat het contract van algemeen directeur Edwin van der Sar verlengen tot medio 2025, zo meldt de club vandaag. De huidige verbintenis van de oud-keeper loopt tot november 2023. En ja, daar hoort natuurlijk zo’n filmpje bij.

Hoe je zoiets creatief en in dit geval met zelfspot aanpakt, zie je in de video hierboven. De scène begint mysterieus en is dik aangezet met een voice over, zoals je het vaker ziet in de video’s van de social media-afdeling van de regerend landskampioen. Ajax-fans worden nu alleen op het verkeerde been gezet, door te teasen met een keeper. Maar dan wordt je de realiteit ingezogen, met Edwin van der Sar voor een groen scherm. “Hé jongens, waar zijn we nou allemaal mee bezig. Kom op, we gaan gewoon tekenen”, aldus de oud-doelman die tot 2025 is vastgelegd als algemeen directeur.

De social media-machine van Ajax

Alle kuddo’s gaan dus weer naar de social media en marketingafdeling van Ajax, die onlangs nog een prijs won. De filmpjes van vertrekkende jeugdspelers, de advertentie van Edwin van der Sar in de lokale krant van Manchester, de opwekkende trailers voor Champions League-wedstrijden; sommige fans vinden het overdreven, maar de meesten gaan er toch wel lekker op.

En dan was er nog die hilarische introductie van Calvin Bassey. Niet voor niets is Ajax ‘s werelds populairste club op TikTok.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.