Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Clown Bassey stelt zich voor bij Ajax: ‘Dag vriendjes en vriendinnetjes’

De nieuwe aankoop van Ajax, de 22-jarige Calvin Bassey, is gearriveerd bij het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Hij stelt zich direct in het Nederlands voor, refererend naar Clown Bassie. ‘Dag vriendjes en vriendinnetjes’.

Calvin Bassey is na Owen Wijndal en Steven Bergwijn de derde grote aankoop van Ajax voor het komende seizoen. De Nigeriaanse verdediger is voor een bedrag dat kan oplopen tot 26,5 miljoen euro overgenomen van Glasgow Rangers.

‘Clown’ Calvin Bassey stelt zich voor in Ajax-shirt

Traditiegetrouw traint Ajax in de voorbereiding op het seizoen tussen de bergen van Oostenrijk. Dat zal even schakelen zijn voor de Nigeriaanse verdediger, die het grauwe Schotse landschap rondom Glasgow gewend is. Maar zo te zien voelt Calvin Bassey zich direct al thuis in het rood-witte shirt.

“Dag vriendjes en vriendinnetjes. I am Calvin Bassey and I am here“, zegt de kersverse aankoop van Ajax op de social mediakanalen van Ajax. Mocht je de referentie nog steeds niet snappen. Clown Bassie en acrobaat Adriaan zingen dit als eerste regel in het liedje van hun tv-serie. Bereid je maar vast voor op leuke liedjes in de Johan Cruijff Arena komend seizoen. Onze inbreng: 🎶Bassey en Álvarez, Bassey en Álvarez, dat zijn de beste vrienden…🎶.

De marketingafdeling van Ajax

Alle kuddo’s gaan natuurlijk naar de social media en marketingafdeling van Ajax, die onlangs geheel terecht nog een prijs won. De filmpjes van vertrekkende jeugdspelers, de advertentie in de lokale krant van Manchester, de opwekkende trailers voor Champions League-wedstrijden; sommige fans vinden het overdreven, maar de meesten gaan er toch wel lekker op. Niet voor niets is Ajax ‘s werelds populairste club op TikTok. Feit is dat de introductie van Clown Bassey een van de meest hilarische staaltjes social media-marketing tot nu toe is.

De 22-jarige linkspoot Calvin Bassey wordt gezien als de opvolger van Lisandro Martinez, die door voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag naar Manchester United is gehaald. Lees in dit artikel meer over de talentvolle verdediger uit Nigeria, die het waarschijnlijk zal moeten doen met de bijnaam ‘Clown Bassie’.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.