Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion is de goedkoopste auto met vleugeldeuren

Tesla, Lamborghini en McLaren hebben het allemaal: vleugeldeuren. Wil je wel de show stelen, maar heb je geen groot budget, dan is deze occasion wat voor jou. Een heuse Toyota Sera uit 1990.

Hoewel we spreken over vleugeldeuren, zijn de portieren van de Japanner eigenlijk ‘Butterfly Doors’. Dit omdat een groot deel van de deur direct ook het dak is van de auto. Feit is dat je hiermee veel bekijks trekt.

Goedkoopste auto met vleugeldeuren

Geen Tesla, Lamborghini of McLaren dus, maar een doodgewone en oerdegelijke Toyota. De creatie is onderhuids dan ook niet zo spannend. De 1.5 liter viercilinder met 110 pk doet de vleugeldeuren niet echt eer aan. Veel goedkoper ga je een auto met vleugeldeuren in ieder geval niet vinden.

Toyota Sera, lamborghini, Tesla, McLaren, vleugeldeuren
(Afbeelding: AutoScout24)

Toyota bouwde de Sera van 1990 tot 1996 en is dus enkel nog te verkrijgen als occasion. Het aanbod in Nederland is erg klein. Er werden 15.941 exemplaren gebouwd, waarvan 15.852 geregistreerd werden in Japan. Met zo’n dertig pre-productie auto’s zijn er zo’n 59 van origine niet in Japan geleverd.

Geen Tesla, Lamborghini of McLaren

Gelukkig zijn er liefhebbers die de goedkoopste auto met vleugeldeuren, al ver voordat Tesla bestond, naar Europa hebben gehaald.

Een Toyota Sera is veel unieker dan een Tesla Model X met vleugeldeuren. (Afbeelding: AutoScout24)

In Nederland staat er op dit moment dus een Toyota Sera als occasion te koop. De auto is van het eerste bouwjaar (1990) en heeft slechts 118.000 kilometer op de teller staan. De auto is in 2011 voor het eerst in Nederland op naam gezet. Of de kilometerstand klopt, is onbekend.

Toyota Sera, lamborghini, Tesla, McLaren, vleugeldeuren
(Afbeelding: AutoScout24)

In Nederland heeft de occasion slechts één eigenaar gehad en de APK van het exemplaar loopt tot april 2024. De auto had de nodige problemen, maar de verkoper geeft aan alles technisch gezien te hebben ‘opgelapt’.

7.500 euro voor een occasion met vleugeldeuren

De occasion met vleugeldeuren lijkt in ieder geval met liefde te zijn behandeld, ook de nieuwe eigenaar kan niet anders dan een liefhebber zijn. Om 7.500 euro aan een gekke Japanse auto met vleugeldeuren uit te geven, moet je wel een autofanaat zijn. Vergeet vooral niet te onderhandelen over de prijs.

Toyota Sera, lamborghini, Tesla, McLaren, vleugeldeuren
(Afbeelding: AutoScout24)

Tesla wordt jouw tweede PlayStation met nieuwe games via Steam

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.