Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Lamborghini ‘Silver Shark’ is praktischer dan een echte Lambo

Een echte Italiaanse supercar, welke autoliefhebber wil die niet in zijn garage? Met hoge onderhoudskosten, belastingen en de nieuwprijs van een gemiddelde woning, blijft een auto als een Lamborghini voor velen een droom.

Kwestie van creatief zijn dus. Want alles is na te bouwen op deze wereld. Zo heeft Punit Sharma uit India zijn Honda Civic omgebouwd tot een supercar die hij zelf ‘The Silver Shark’ noemt.

Van Honda Civic naar Lamborghini Aventador

Het exterieur is niet helemaal op schaal en de wielen vallen wat naar binnen, maar toch zie je al snel wat voor auto de Indiër heeft proberen na te maken. Juist, een Lamborghini Aventador. Aan de voorkant vind je een spitse neus met projectorkoplampen, mistlampen en zelfs ventilatieopeningen. Al zal deze extra koeling en verbeterde luchtgeleiding weinig uitmaken in dit geval.

Onder de motorkap ligt nog de motor van de achtste generatie Honda Civic sedan. Vermoedelijk is dit een 1.8-liter viercilinder die goed is voor 130 pk. Geen dikke V10 of V12 van Lamborghini dus, al paste de YouTuber wel het uitlaatsysteem aan voor een ‘sportiever’ geluid.

Aan de achterkant van de auto is een grote spoiler geplaatst, net als bij een echte Lamborghini. Daarbij kan de motorkap daadwerkelijk open. Wat ook open kan, is het dak. Opvallend genoeg is de dakconstructie volledig elektrisch. Om de bolide af te maken zijn zelfs de portieren van de Honda Civic verruild voor echte vleugeldeuren.

De Honda Civic x Lamborghini heeft een achterbank

Naast het exterieur kreeg ook het interieur de nodige aanpassingen. De bekleding is op maat gemaakt met Lamborghini-achtige stiksels en de deurpanelen zijn ontworpen met zachte materialen. Toch zie je aan het dashboard en het stuur al snel dat het hier om een Honda Civic gaat. Helemaal wanneer je naar achteren kijkt.

Lamborghini Aventador, honda civic
(Afbeelding: Youtube: MAGNETO 11 | Punit Sharma)

De supercars van Lamborghini doen misschien alles beter, maar hebben – met uitzondering van de Urus – geen achterbank. Deze namaak-Lamborghini heeft wel een achterbank. De eigenaar laat trots zien hoe je hierop drie kinderen kwijt kunt. Veel praktischer dus, vooral voor jongen ouders die geen miljonair zijn maar wel een supercar willen rijden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.