Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla wordt jouw tweede PlayStation met nieuwe games via Steam

Tesla gaat de samenwerking aan met Steam, een distributieplatform van tienduizenden spellen. Hierdoor wordt jouw elektrische auto een soort tweede PlayStation.

Ook nu al kun je spellen spelen in je EV, maar de integratie van Steam moet voor een heel andere beleving zorgen.

Een Tesla als PlayStation

Tesla-baas Elon Musk berichtte al eerder over Steam, maar nu moet het dan bijna zover zijn. “We boeken vooruitgang met Steam-integratie. Demo waarschijnlijk volgende maand”, aldus de baas op Twitter.

Steam zal in je auto niet hetzelfde werken als op je laptop of game-PC. Er wordt gesproken over een speciale ‘Tesla Arcade’. Het zou hier gaan om een selectie spellen die volledig samenwerkt met jouw auto. Om welke games het exact gaat, is vooralsnog onduidelijk. Maar dat je elektrische auto een soort tweede PlayStation wordt, met enig gevoel voor overdrijving, moge duidelijk zijn.

Nieuwe processor voor Steam-platform

Om de spellen vlekkeloos te kunnen draaien, hebben de nieuwe Model X en Model S een nieuwe AMD-processor aan boord. De exacte specificaties van het systeem zijn nog niet bekend. De baas van Tesla liet eerder wel weten dat het systeem krachtig genoeg om meerdere games tegelijkertijd op het Steam-platform te verwerken.

Kritiek op Tesla en game-integratie

Hoewel veel tech-freaks en fans van het Amerikaanse merk de features leuk vinden, krijgt de integratie van spellen in een Tesla ook de nodige kritiek. Zo bleek eerder dat het mogelijk was om de Passenger Play-modus te activeren tijdens het rijden. Er werd dan een spel op het infotainmentscherm – en enige scherm – van de Tesla afgespeeld.

tesla blokkeert gevaarlijke functie, toezichthouder, games, gamen, rijdend
(Afbeelding: Tesla)

Ondanks de problemen die het systeem heeft gehad, en de nodige kritiek, blijft Elon Musk doorzetten met de game-ervaring bij Tesla. Een demoversie kun je volgende maand al verwachten, al duren de beloftes van Elon Musk soms iets langer dan hij in eerste instantie zegt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.