Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla brengt stilletjes slecht nieuws over Cybertruck

Toen Elon Musk in 2019 voor het eerst de elektrische Cybertruck onthulde, noemde iedereen de pickup truck futuristisch. Helaas is dat ook op een minder positieve manier waar: de veelbelovende auto is uitgesteld tot 2022.

Dat blijkt niet uit vage geruchten of anonieme bronnen, maar uit informatie van Tesla zelf.

Bestelpagina verraadt nieuws

Op de bestelpagina van de elektrische pickup truck valt nu namelijk te lezen dat de productie volgend jaar pas van start gaat: “U kunt uw configuratie voltooien naarmate de productie in 2022 nadert.”

Tesla Cybertruck uitgesteld
De bestelpagina op 8 augustus (Afbeelding: Tesla / The Verge)

Balen, maar een grote verrassing kunnen we het niet noemen. Elon Musk staat bekend om zijn onrealistische beloftes en frequent gemiste deadlines. Diezelfde ambitieuze mindset brengt de Tesla-oprichter ver, maar het zorgt er ook voor dat we ondertussen elke belofte die uit zijn mond komt met een flinke korrel zout nemen.

Tesla Cybertruck in 2022

Bovendien zat dit er al even aan te komen. Tijdens de aankondiging van de Cybertruck gaf Musk aan dat de eerste exemplaren later in 2021 van de lopende band zouden rollen. Al dicht op 2022 dus.

In januari zei Musk tijdens de presentatie van Tesla’s kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2020 dat er “tegen het einde van dit jaar een paar leveringen van de Cybertruck zouden zijn, maar ik verwacht dat de volumeproductie in 2022 van start zal gaan.”

Tot slot zei Tesla’s VP van voertuigtechniek, Lars Moravy, vorige maand dat de Cybertruck “in een stadium is waarin we de basisengineering van de architectuur van het voertuig hebben voltooid”.

Het glas is halfvol

Vervolgens voegde hij daaraan toe dat Tesla later dit jaar met de Cybertruck de betafase in zou gaan.Toen was het dus eigenlijk al duidelijk dat een lancering in 2021 volstrekt onrealistisch zou zijn. Nu heeft het bedrijf dat indirect dus zelf bevestigd.

Ach, het glas is half vol: als Tesla de eerste helft van 2022 redt, dan is dat qua de track record van het bedrijf nog enigszins snel. In de tussentijd kunnen we altijd nog aan de slag met de miniatuur-Cybertruck die je nu al in huis kunt halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.