Martin de Coninck
Martin de Coninck Tech 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dochter Steve Jobs bespot iPhone 14 en Twitter volgt met memes

Apple-fans wereldwijd zijn in extase: de iPhone 14 is vanaf vandaag verkrijgbaar. Toch is niet iedereen laaiend enthousiast over de nieuwe iPhone. De dochter van Steve Jobs, Eve genaamd, is er een van. Twitter volgt met memes.

De dame in kwestie, Eve Jobs, reageert op de iPhone 14-lancering met een meme op Instagram die impliceert dat er sinds de iPhone 13 vrijwel niets is veranderd aan het uiterlijk.

Eve Jobs: nauwelijks verschil tussen iPhone 13 en iPhone 14

Ze postte een foto op Instagram met daarop een oude knar die exact hetzelfde overhemd vasthoudt als het overhemd dat hij draagt. De tekst bij de post laat weinig ruimte voor giswerk toe. “Me upgrading from iPhone 13 to iPhone 14 after Apple’s announcement today.” Een stevige sneer, die je hieronder ziet.

En die kritiek komt waarschijnlijk wel aan bij Apple. Eve Jobs is namelijk niet zomaar iemand, maar de dochter van niemand minder dan kassiewijle Steve Jobs. Samen met Steve Wozniak was hij de grondlegger en het brein achter de successen van Apple, waaronder de iPhone.

Twitter staat vol met memes

Hoewel het gewoon om een onschuldig grapje van de dochter van Steve Jobs gaat, wordt de meme als een razend vuurtje overgenomen en gekopieerd door anderen. Social media, en vooral Twitter, staan vol met nieuwe memes met dezelfde boodschap. Oude klassiekers duiken weer op, zoals Spiderman die naar Spiderman wijst.

Qua uiterlijk is er dan misschien niet zoveel veranderd ten opzichte van de voorganger, maar de iPhone 14 is onder de motorkap wel flink onder handen genomen. Zo beschikt de nieuwe iPhone over de beste batterij ooit van Apple en zit er een efficiëntere 5G-chip in het nieuwe model.

Check hier de lijst met verschillen. Lees je mee, dochter van Steve Jobs?

Release nieuwe iPhone: vandaag om 14:00

Al met al is de kritiek van Eve Jobs maar een klein smetje op het blazoen van de smartphone-marktleider. De iPhone 14 is vandaag (9 september) vanaf 14:00 verkrijgbaar in Nederland op de officiële website van Apple. Goed nieuws dus voor de early adaptors. Wist je trouwens wel waar de i voor staat in Apple-producten? Het verrassende antwoord lees je hier.

Steve Jobs’ dochter debuteert als model met niets dan lipgloss

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.