Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 8 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: New Balance 2002R

De New Balance 2002R is een betaalbare tegenhanger van de doorgaans peperdure Steve Jobs-sneakers. De schoenen, nu verkrijgbaar in verschillende nieuwe kleuren, zijn nog steeds redelijk prijzig, maar een stuk goedkoper dan 990 en 991.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een paar schoenen voor geeks die de stijl van Steve Jobs nastreven.

steve jobs sneakers, time, cover, new balance 991
Steve Jobs met zijn iconische look op de cover van Time (Afbeelding: Time)

Op een dag besloot Steve Jobs een voorraad coltruien, spijkerbroeken en verschillende paren New Balance-sneakers te kopen, zodat hij niet meer na hoefde te denken over kleding. Hij droeg zowel de 990 als de 991 en de later uitgekomen 992. Allemaal modellen waarvoor je tegenwoordig al snel 250 euro betaalt.

New Balance 2002R

De New Balance 2002R heeft wel de stijl van Steve Jobs-sneakers, maar niet de prijs van de 990 en 991. In plaats van 250 euro betaal je voor deze schoenen 150 euro, terwijl je weinig inboet op stijl.

Zoals je ziet, is de New Balance 2002R in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarvan de grijze editie het meest in de beurt komt van de Steve Jobs-stijl. Het bovenwerk van deze sneakers is geïnspireerd op hardloopschoenen uit het begin van dit millennium. De ABZORB-tussenzool, ABZORB SBS hieldemping en N-ergy buitenzool zorgen voor een betere schokdemping, stabiliteit en ondersteuning.

Sneakers van gisteren: Lidl

Van Stevbe Jobs naar Lidl, van een flinke som geld naar een schijntje. Check de spotgoedkope nieuwe sneakers van Lidl, die het goed doen als cultschoenen of je carnavalsoutfit compleet maken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.