Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie is die vrouwelijke sensei in de trailer van Cobra Kai 5

Er is een heerlijke nieuwe trailer van Cobra Kai seizoen 5 verschenen, die je vast al hebt gezien. Maar wie is die nieuwe vrouwelijke Zuid-Koreaanse sensei, die er door Terry Silver is bijgehaald. Maak kennis met Kim Da-Eun, gespeeld door de Australische actrice Alicia Hannah-Kim.

Even een heel korte recap. Voormalig Cobra Kai-sensei Johnny Lawrence is zijn eigen karateschool Eagle Fang Karate begonnen. Daniel LaRusso heeft nog altijd zijn Miyagi-Do, maar het speelse is er wel af wat betreft de strijd tussen de karatescholen. Terry Silver heeft de macht gegrepen bij de boosaardige karateschool Cobra Kai en heeft duistere plannen.

Kim Da-Eun: de nieuwe vrouwelijke sensei van Cobra Kai

Daarbij heeft Terry Silver een nieuwe troef in handen. In de trailer is te zien hoe hij een nieuwe vrouwelijke sensei rekruteert en ze is behoorlijk angstaanjagend. Kim Da-Eun wordt geïntroduceerd als een “formidabele Zuid-Koreaanse sensei”.

Terry Silver heeft grootse plannen met Cobra Kai, die verder gaan dan het All Valley-toernooi. Zijn rechterhand wordt dus de vrouwelijke sensei Kim Da-Eun. Zij voegt een nieuwe dimensie toe aan de serie, te weten dat ze een meester is in Tang Soo Do, een Koreaanse vechtkunst. Deze vechtkunst is geconcentreerd op discipline, het gebruik van procedures en opeenvolgingen van zelfverdediging. Tang Soo Do wordt gezien als de voorloper van Taekwondo. Vanwege de naamsonbekendheid wordt Tang Soo Do soms betiteld als Koreaans Karate.

Eagle Fang Karate en Miyagi-Do

De grote vraag: hebben Eagle Fang Karate van Johnny Lawrence en Miyagi-Do van Daniel LaRusso antwoord op deze nieuwe toevoeging aan de strike first-stijl? En gaan ze noodgedwongen weer samenwerken? In de trailer van Cobra Kai seizoen 5 wordt in ieder geval duidelijk dat LaRusso’s voormalige rivaal Chozen Toguchi overkomt uit Japan om hem bij te staan.

Chozen Toguchi, daniel larusso, nieuwe vrouwelijke sensei, trailer, cobra kai seizoen 5
Daniel LaRusso en Chozen Toguchi (Afbeelding: Netflix)

Verder gaan de almaar verschuivende onenigheden tussen Amanda, Miguel, Robby, Samantha, Hawk en de rest van de tieners gewoon door in Cobra Kai seizoen 5. Het nieuwe seizoen, met de nieuwe vrouwelijke sensei Kim Da-Eun, is vanaf 9 september 2022 te zien op Netflix.

Kim Da-Eun, trailer, cobra kai seizoen 5, vrouwelijke sensei, vrouw
Alicia Hannah als Kim Da-Eun (Afbeelding: Netflix)

Mocht je het nog niet doorhebben: Cobra Kai is een geniale sequelserie van de iconische 80’s film Karate Kid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.