Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 sep 2020

Karate Kid-serie Cobra Kai scoort 100% op Rotten Tomatoes

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe serie op Netflix. Check The Karate Kid-sequel Cobra Kai, die de volle 100% scoort op Rotten Tomatoes.

Als je 34 jaar na dato met dezelfde acteurs een sequel-serie lanceert die gebaseerd is op een legendarische film, dan is de kans op een flop aanwezig. Maar YouTube Premium is erin geslaagd om dit te voorkomen, en noem dat gerust een understatement. Ralph Macchio is teruggekeerd in de rol van ‘karate kid’ Daniel LaRusso, terwijl antagonist Johnny Lawrence weer gespeeld wordt door William Zabka.

Karate Kid-serie Cobra Kai op Netflix

De eerste twee seizoenen van Cobra Kai verschenen al in 2018 en 2019 op YouTube Red (nu YouTube Premium). Maar pas sinds de serie in juni 2020 op Netflix verscheen, wordt er pas massaal naar gekeken. De serie heeft op Rotten Tomatoes een score van 100% op de Tomatometer en 95% op de Audience Score.

Het verhaal speelt zich 34 jaar na het All-Valley Karate Tournament in 1984 af. Dit toernooi stond centraal in The Karate Kid. Johnny Lawrence, inmiddels de 50 gepasseerd, werkt als klusjesman en woont in een klein appartement. Een schril contrast met de luxe levensstijl die hij ooit kon veroorloven dankzij zijn stiefvader. Nadat hij zijn baan is kwijtgeraakt, redt hij tienerbuur tienerbuur Miguel Diaz, aangepakt door pestkoppen die karate gebruikten.

Daniel LaRusso vs. Johnny Lawrence

De moeder van de astmatische Miguel vraagt Johnny daarop om haar zoon karate te leren. Aanvankelijk is hij terughoudend, maar toch besluit hij zijn karate-dojo Cobra Kai te heropenen en zijn verleden te zuiveren. Dit wekt zijn rivaliteit met ‘karate kid’ Daniel LaRusso opnieuw op.

Daniel is inmiddels eigenaar van een succesvol keten autodealers en leidt de rijke levensstijl waar hij vroeger zo jaloers op was. Maar sinds zijn vriend en mentor Mr. Kesuke Miyagi is gestorven, worstelt hij met zijn gezinsleven en is hij alles behalve een leuke vader en echtgenoot. De rivaliteit tussen Daniel LaRusso en Johnny Lawrence is vanouds in Cobra Kai, maar de rollen zijn enigszins omgedraaid.

100% op Rotten Tomatoes

Nu de Karate Kid-serie op Netflix staat, zijn er weer nieuwe recensies bij gekomen. Cobra Kai staat in een select groepje series op Netflix met de maximale score van 100% op Rotten Tomatoes. Dat betekent louter positieve recensies, zonder ook maar één uitzondering. De meeste grote filmrecensenten en -media plaatsen hun recensies op Rotten Tomatoes, waarna de Tomatometer bijhoudt hoe positief de film wordt beoordeeld. Lees hier hoe de Tomatometer exact werkt.

“Wat de serie zo goed maakt, is dat het niet specifiek ‘goed’ tegen ‘slecht’ is. Het is juist een realistische kijk op iconische personages, aangevuld met achtergrondverhalen over nieuwe karakters”, schrijft Adriana Gomez-Weston van The Cinema Soloist. Bekijk hier het overzicht aan recensies.

De Tomatometer is één ding, maar minstens even belangrijk is de Audience Score onder Rotten Tomatoes-gebruikers. Op dit vlak scoort de Karate Kid-serie op Netflix met 95% ook uitzonderlijk hoog. Duidelijk, kijken.

🎬 Lees ook: 7 ultieme klassiekers op Netflix uit de jaren 80 en 90

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Karate Kid-serie Cobra Kai scoort 100% op Rotten Tomatoes
Sluiten