Dennis Mons
Dennis Mons Games 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

‘GTA 6 krijgt de single-player DLC waar fans al op hoopten in GTA 5’

Volgens een tipgever krijgt GTA 6 single-player DLC. Fans van de serie hoopten daar al op in Grand Theft Auto 5.

De bekende GTA-tipgever Tez2 heeft op GTAForums nieuwe geruchten gedeeld. Naar verluidt heeft ontwikkelaar Rockstar het plan om de open wereld op die manier beetje bij beetje te laten groeien.

Tijd voor meer single player in Grand Theft Auto 6

Fans wilden graag DLC (downloadbare content) dat gericht was op de single player-ervaring voor GTA 5. Tot grote teleurstelling van velen richtte Rockstar zich vrijwel volledig op GTA Online.

GTA 6 Online Rockstar Games
(Afbeelding: Rockstar Games)

Volgens Tez2 werkte Rockstar al aan single-player DLC voor Grand Theft Auto 5, maar dat idee ging vanwege GTA Online de koelkast in. In principe kunnen die ideeën dus alsnog gebruikt worden. Ook stelt hij dat er nieuwe missies en steden bijkomen, zoals Cayo Perico of North Yankton in GTA V. Daarnaast beweert hij dat Rockstar al bezig is met het uitwerken van een releaseschema.

The Ballad of Gay Tony

In tegenstelling tot GTA 5 had GTA 4 wel DLC in de vorm van The Ballad of Gay Tony en The Lost and Damned. Ondanks het succes van beide titels, gaf Rockstar in een interview met Game Informer aan dat het uitblijven van single-player DLC voor Grand Theft Auto 5 geen bewuste beslissing is geweest. “Het is gewoon zo gelopen”, aldus design director Imran Sarwar.

GTA 6 Gay Tony
Gay Tony (Afbeelding: Rockstar)

In het interview geeft hij ook aan dat het bedrijf zeker een single-player DLC wil voor toekomstige games (lees: GTA 6). “Als bedrijf houden we ontzettend van de single player-ervaring. Qua verhaalvertelling en immersie in een wereld is online multiplayer simpelweg minder geschikt.”

Wanneer komt GTA 6 uit?

Op die vraag hebben we helaas nog geen antwoord. We weten al sinds februari dat GTA 6 in ontwikkeling is. Maar vanwege een vergadering van moederbedrijf Take Two is het nu nagenoeg zeker dat een release van Grand Theft Auto 6 nog flink op zich laat wachten.

Bronnen en insiders zetten nu de releasedatum ergens in 2025. Met de informatie die we nu hebben kan dat dus kloppen. Maar wie weet, want het staat niét op de kaart. Dus even geduld nog.

Check hier alle geruchten over GTA 6.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.