Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 17 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dubieuze Ferrari 599 te koop via website Nederlandse overheid

Op zoek naar een Ferrari, en raak je niet onder de indruk van een eventueel dubieus verleden? Dan kun je bieden op een 599 GTB, die de Nederlandse overheid nu verkoopt op de website van Domein Roerende Zaken.

Via de website van Domein Roerende Zaken vind je onder meer auto’s die in beslag zijn genomen. Om wat voor reden dan ook. Het overgrote deel van dit wagenpark is niet echt de moeite waard, maar zo af en toe vind je een parel, zoals deze Ferrari 599 GTB.

De loods van Domein Roerende Zaken

In beslag genomen auto’s worden online aangeboden via de website van Domeinen Roerende Zaken (DRZ). Hier kun je bieden op de occasions. Bied je genoeg, dan kun je de bolide ophalen.

loods, domein roerende zaken
Een klein gedeelte van de loods vol dubieuze wagens (Afbeelding: Jeroen Wassenaar)

Hoe dit exact in zijn werk gaat, lees je in onze reportage, waarin Manners een kijkje achter de schermen neemt in de opslagloods van Domeinen Roerende Zaken.

Dubieuze Ferrari 599 te koop bij Nederlandse overheid

Door naar de Ferrari 599 GTB, die ook ergens in de opslagloods staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Voordat je fors gaat onderbieden, kun je de wagen op maandag 19 september van 10.00 tot 12.00 uur bezichtigen. Meer informatie daarover vind je hier.

nederlandse overheid, Ferrari 599 gtb, domein roerende zaken, te koop, bieden, 2
(Afbeelding: Domein Roerende Zaken)

Volgens de website van de Nederlandse overheid is de Ferrari 599 GTB voorzien van een carwrap, met plaatselijk lichte krasvorming. De auto komt uit 2008 en heeft 117.517 kilometers op de teller.

Specificaties

De specificaties van een Ferrari 599 GTB uit 2008 liegen er niet om. Het van een V12-motor voorziene scheurmonster heeft 612 pk en een topsnelheid van 330 kilometer per uur. In 3,7 seconden trek je op tot de 100 kilometer per uur. Of dit dubieuze exemplaar dat bij de Nederlandse overheid te koop staat deze prestaties ook nog haalt, durven we niet te stellen.

nederlandse overheid, Ferrari 599 gtb, domein roerende zaken, te koop, bieden, 2
(Afbeelding: Domein Roerende Zaken)

Check ook deze boten die te koop staan/stonden bij de Nederlandse overheid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.