Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 13 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

3 in beslag genomen boten die de Nederlandse overheid verkoopt

De Nederlandse overheid verkoopt niet alleen in beslag genomen auto’s en horloges. Ook op andere geconfisqueerde goederen kun je online bieden. Je vindt bij Domeinen Roerende Zaken bijvoorbeeld in beslag genomen boten.

De vaartuigen zijn om verschillende redenen in beslag genomen. Een groot deel is niet de moeite waard, maar soms zitten er pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van Domeinen Roerende Zaken onder de loep.

Boten die de Nederlandse overheid online verkoopt

Onlangs namen we een kijkje achter de schermen bij de opslag voor in beslag genomen goederen in Bleiswijk. Hoe het proces exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage.

1. Craft Agitator

De Nederlandse overheid biedt een Craft Agitator aan. De opvallende speedboot heeft drie motoren van Mercury, die voor een gezamenlijk vermogen van 280 pk zorgen.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

De boot is 9,9 meter lang, 2,8 meter breed, 2 meter hoog en heeft een diepte van 60 centimeter. Het bouwjaar is onbekend, de sleutel is zoek en de boot heeft wat schade. Desondanks koop je wellicht een extreem snelle boot voor een prikkie.

2. Elan 31

Zit je liever niet in de herrie, maar wil je snelheid maken middels de wind? Check dan deze Elan 31, die ook bij de Nederlandse overheid te koop staat. De zeilboot heeft zelfs een keukentje, slaapplek en toilet.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

Ook vind je aan boord – voor nood – een motor. Deze krachtbron levert 20 pk. De boot bij Domein Roerende Zaken is 9,3 meter lang, 3,3 meter breed en heeft een diepte van 1,7 meter. De zeilboot heeft wel een opknap- en schoonmaakbeurtje nodig.

3. Eureka

Wil je met meer mensen verblijven op je boot, bied dan op de Eureka. Met een lengte van 11 meter, breedte van 3,25 meter, hoogte van 3,3 meter en diepte van 1 meter, is het de grootste boot die de overheid op dit moment aanbiedt.

Boten, speedboten, overheid, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

Het gevaarte dat bij de Nederlandse overheid staat, wordt aangedreven door een dieselmotor van Peugeot. Hoeveel vermogen en ervaring de krachtbron heeft, is onbekend.

Check ook deze dubieuze speedboten bij de Nederlandse overheid.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.