Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dé iPhone-functie die je moet checken tijdens de hitte

Het is heet in Nederland. Heel heet. De temperaturen zijn deze week dusdanig hoog dat we wederom te maken hebben met een heuse hittegolf. Genieten, maar anderzijds ook reden om uit te kijken. Gelukkig is er een iPhone-functie die je daar bij helpt.

Je iPhone maakt het namelijk niet alleen mogelijk om de temperatuur te checken. Sinds iOS 15 is het mogelijk om ook in te zien wanneer je precies uit moet kijken voor de sterkte van de zon. Simpel gezegd: je smartphone vertelt je precies wanneer het nodig is om het lichaam flink in te smeren.

iPhone waarschuwt je voor de zon

Er is een aantal behulpzame functies te vinden in de Weer-app op je iPhone. Die vertelt je bijvoorbeeld de temperatuur, de kans op regen en geeft je zelfs updates over de luchtkwaliteit. Sinds iOS 15, het besturingssysteem dat vorig jaar is uitgerold, is er overigens nog een nieuwe functie aan toegevoegd.

Wie de Weer-app van iOS opent op zijn iPhone kan, op bepaalde plekken, ook de UV-index zien. Deze geeft de UV-straling weer en vertelt je dus precies hoe krachtig de straling van de zon is. Hoe hoger die straling is, des beter je moet opletten. Te veel straling zorgt er namelijk niet alleen voor dat je verbrandt, maar is ook nog eens ontzettend slecht voor het lichaam.

Index 2

Je iPhone geeft, op een schaal van 1 tot 10, de UV-straling op je locatie weer. Daarbij krijg je een advies. Op het moment van schrijven geeft Weer een UV-index van 2 aan en krijg je het advies om van 11:00 uur tot 18:00 uur zonnebrandcrème te gebruiken. Is de index een stuk hoger, dan is het bijvoorbeeld ook slim om op een dag vaker de schaduw op te zoeken.

Een handige tool waarmee je dus snel kunt zien of je extra moet smeren of niet.

Met het scherm naar beneden

Je iPhone beschikt overigens over meer handige trucjes. Wist je bijvoorbeeld dat het slim is om het beeldscherm van je smartphone naar beneden op tafel neer te leggen?

Benieuwd waarom dat een goed idee is? Lees dan zeker even dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.