Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 17 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel calorieën moet je eten om Chris Hemsworth te verslaan

Een lichaam met flink wat spiermassa, dat krijg je niet zomaar. De trainer van Chris Hemsworth verklapt nu hoeveel calorieën de acteur eet om zo gespierd te blijven.

Naast veel training heeft een gespierd lichaam namelijk ook veel voedingsstoffen nodig. En dat betekent: veel eten.

Zoveel calorieën eet Chris Hemsworth op een dag

Tijdens het trainen voor Hemsworth’s laatste MARVEL-film, Thor: Love & Thunder, at de acteur tien maaltijden van 450 kcal per dag. Dat vertelt Luke Zocchi, zijn trainer, in dit interview. Grofweg komt dat neer op maar liefst 4.500 kilocalorieën per dag.

Even ter vergelijking: volgens het Voedingscentrum heeft een man ongeveer 2.400 kilocalorieën per dag nodig. Hierbij wordt uiteraard geen rekening gehouden met lichaamsbouw. Ben je lang en gespierd, zoals Chris Hemsworth, dan mag je daar gerust nog wat kilocalorieën bij optellen. Om over zijn training maar te zwijgen.

Wat eet de Thor-acteur dan?

Benieuwd naar de maaltijden die de Thor-acteur vooral naar binnen schuift? We schreven al eerder over drie eiwitrijke recepten uit de koker van Chris Hemsworth. Dat eiwitten centraal staan in het voedingspatroon van de spierbundel, is dan ook geen verrassing. Zowel voor spieropbouw als spierbehoud is het belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen. Check hier hoeveel eiwitten je nodig hebt voor spiergroei.

Ook Zocchi bevestigt dat er bij Chris Hemsworth vooral eiwitrijke maaltijden op tafel komen. Vaak betekent dat een stuk mager vlees (zoals kip), een simpele bron van koolhydraten (rijst) en een portie groenten (broccoli). Ja, ook de gespierde acteur haalt zijn spiermassa uit de klassieke kip, rijst en broccoli. Als dat te saai voor jou is, maak jouw maaltijden dan eens lekkerder met een van deze marinades.

Geen ‘one size fits all’

We sluiten het artikel graag af met een kleine reminder: nu klakkeloos het voedingspatroon van Chris Hemsworth overnemen, zorgt er niet voor dat je in afzienbare tijd ook de spiermassa van de acteur in de spiegel ziet. Keihard trainen en goede genen spelen ook een rol, om nog maar te zwijgen over tijd. Spiermassa opbouwen kost tijd. Maanden, zo niet jaren. Goed om in je achterhoofd te houden.

Start jij nu ook met het eten van 4.500 kilocalorieën, en is dat te veel voor jouw lichaam? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk aan in vetmassa in plaats van spiermassa. Benieuwd hoeveel kilocalorieën jij nodig hebt om in shape te blijven? Maak een afspraak met een voedingsdeskundige of diëtist.

De 50-reps workout die Chris Hemsworth vijf keer op rij doet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.