Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: ode aan Chadwick Boseman verdwijnt

Op de een of andere manier voelt het als langer geleden, maar het is nog maar een krappe acht maanden geleden dat Black Panther-ster Chadwick Boseman overleed. De 43-jarige acteur hield vier jaar lang zijn strijd tegen darmkanker geheim. Zelfs Marvel wist tot op de dag van zijn dood nergens vanaf. Netflix eert de acteur met een tijdelijke special. Met de nadruk op ‘tijdelijk’.

De meeste fans kennen hem vooral als T’Challa uit het Marvel Cinematic Universe. Black Panther dus. Maar de beste man heeft meer onvergetelijke rollen neergezet, van Jackie Robinson in 42 tot James Brown in Get On Up. Zijn laatste rol was voor Netflix, in de film Ma Rainey’s Black Bottom.

Chadwick Boseman: Portrait of an Artist

Diezelfde streamingdienst eerde de acteur afgelopen maand met een gloednieuwe special. Of je het een documentaire kunt noemen is maar de vraag, maar daar hoef je niet om te malen. Dankzij een eerste trailer weten we dat Netflix een emotionele achtbaanrit klaar heeft staan.

De Original heet Chadwick Boseman: Portrait of an Artist en gaat grotendeels over de impact die Boseman op zijn omgeving had. De acteur werd direct na zijn overlijden al geprezen om zijn inspirerende en altijd energieke aanwezigheid, iets waar we in deze special meer van te zien en horen krijgen.

In de trailer zien we onder andere Viola Davis, die in niet alleen in Ma Rainey’s Black Bottom maar ook in Get On Up tegenover Boseman acteerde. “Je weet dat je extra je best moet doen als je in zijn aanwezigheid bent. Hij kijkt naar je werk en is erg gefocust op het vak, op het proces. Dat is Chad.” Beide acteurs zijn overigens genomineerd voor een Oscar voor hun acteerprestaties in Ma Rainey’s Black Bottom.

Grote namen

Verwacht niet al te veel Black Panther, gezien die films in handen zijn van Disney, die met Disney+ direct met Netflix concurreert. De streamingdienst tapt meer uit alle beelden die tijdens het filmen van zijn laatste film achter de schermen zijn opgenomen.

Dat betekent niet dat zijn impactvolle rol als T’Challa niet voorbij komt. We zien in de trailer onder andere actrice Danai Gurira, die naast hem speelde in Black Panther. Ook zien we Andile Nebulane voorbij komen, die hem helpte met het bijzondere dialect uit de Marvel-film. Tof. Verder kun je rekenen op Spike Lee en Denzel Washington. Niet de minste namen.

Pas op: tijdelijk op Netflix!

Je kunt nu gaan ontdekken of Chadwick Boseman: Portrait of an Artist net zo onvergetelijk als de acteur zelf wordt. Het eerbetoon staat namelijk op Netflix, maar niet meer voor lang. Zorg dat je er snel bent, want wegens een op het moment van schrijven onduidelijke reden is de special slechts dertig dagen lang beschikbaar. De Original staat sinds 17 april op Netflix, wat betekent dat de titel aankomende maandag al van de streamingdienst gaat verdwijnen.

Het geheel duurt 21 minuten, dus je kunt tot dan vast ergens de tijd vinden!

4 carrièrelessen uit het leven van Chadwick Boseman

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.