Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 12 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Harley-Davidson onthult nieuw merk voor elektrische motoren

Na de Ford Mustang gaat ook een andere Amerikaanse benzine slurpende legende elektrificeren. Motormerk Harley-Davidson gaat elektrische motoren maken onder een nieuwe merknaam: LiveWire.

Eerder zagen we Harley-Davidson al een andere elektrische tweewieler introduceren, de Serial 1. Dit ging echter om een elektrische fiets. Ook kwam er al een elektrische scooter uit Milwaukee.

LiveWire: de elektrische tak van Harley-Davidson

Oplettende lezers denken nu: maar er was toch al een Harley-Davidson LiveWire? Klopt, en dit concept was er ook al. Maar nu wordt dat dus de nieuwe merknaam voor de elektrische tak.

3 unieke en betaalbare custom bikes vanaf 2.700 euro

Harley-Davidson zelf neemt afstand van de elektrische motor en laat het volledig over aan dochterbedrijf LiveWire. De aloude merknaam uit Milwaukee vind je dan ook niet terug op de motoren.

Wie wil er een geluidloze motor?

Beide spreken een heel andere doelgroep aan. Denk je aan motorrijden op een Harley-Davidson, dan zie je stoere mannen met lederen jassen en ronkende uitlaten. Maar is er dan wel een markt voor die elektrische motoren? Volgens een recente studie van Bike Sure wel.

Harley-Davidson elektrische motor
De eerste elektrische Harley-Davidson. (Afbeelding: Harley-Davidson)

De studie toont aan dat 46,7% van de rijders geïnteresseerd is in het bezitten van een elektrische motor. Van de ondervraagden beschikt slechts 3,6% over een elektrische motor of scooter.

Eerste elektrische motor al in 2021

Of de elektrische motoren van LiveWire net zo populair worden als die van Harley-Davidson? Die kans achten we voorlopig nog niet zo groot. De eerste motorfiets van het merk LiveWire wordt in ieder geval gelanceerd op 8 juli 2021 en gaat in première op de internationale motorshow op 9 juli 2021. Registreren voor de motorfiets kan nu al op livewire.com, prijzen en specificaties zijn nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.