Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Harley-Davidson presenteert zijn eerste elektrische fiets

Geen brullende motor met T-stuur, maar een geruisloze elektrische fiets met een hip uiterlijk. Hier is de eerste e-bike van Harley-Davidson, Serial 1 genaamd. De tweewieler met elektromotor is gebaseerd op de Serial Number 1 uit 1903, een van de eerste motorfietsen van de motorbouwers uit Milwaukee.

Tijden geleden onthulde Harley-Davidson al dat er een elektrische fiets in de maak was. Lang moest je het doen met deze drie prototypes, maar nu is eindelijk duidelijk hoe de e-bike er daadwerkelijk uitziet.

Serial 1: de eerste e-bike van Harley Davidson

Wat direct opvalt, zijn de witte banden, die contrasteren met het zwart gelakte frame. Volledig geïnspireerd op de Serial Number 1 uit 1903. De bruine details, zoals het zadel en de ketting, maken het retro design van de elektrische fiets af.

In mat gouden belettering staat op het frame subtiel Harley-Davidson en Serial 1 te lezen. Ook de digitale indicator die aangeeft hoe vol je accu nog is, zonder opsmuk in het frame verwerkt. Bij deze is het ontwerp goedgekeurd.

Specificaties van de elektrische fiets

Technische specificaties heeft Harley-Davidson nog niet prijsgegeven. Het is zinloos om te speculeren over de accu, motor, snelheid en actieradius. Nu gaat het vooral om het retro design, waar monden van zullen openvallen. Gebaseerd op de eerste foto’s gaat het in ieder geval om een elektrische fiets met een middenmotor en riemaandrijving. De batterij, koplamp en het achterlicht zitten in het frame verwerkt. Meer informatie volgt hopelijk snel.

harley-davidson, serial 1, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: H-D)
harley-davidson, serial 1, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: H-D)
harley-davidson, serial 1, e-bike, elektrische fiets
(Afbeelding: H-D)
(Afbeelding: H-D)
(Afbeelding: H-D)

Vermoedelijk verschijnt de e-bike in het voorjaar van 2021 op de markt. Ook over de prijs van deze gloednieuwe Harley-Davidson is nog niets bekend.

De motorfiets uit 1903

Hieronder zie je de grote inspiratiebron van de makers van de elektrische fiets. Serial Number 1 was de bijnaam van de motorfiets uit 1903, een van de eerste modellen van het legendarische motormerk. Dat de e-bike naar deze motor refereert, behoeft geen verdere uitleg. Lees hier meer over het model.

harley davidson, serial number 1
(Afbeelding: Wikimedia)

Harley-Davidson is niet het eerste motormerk dat met een elektrische fiets komt. Bekijk ook de beestachtige Ducati MIG-RR.

🚲 Check ook: De nieuwe Lamborghini is een racefiets in Aventador-stijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Harley-Davidson presenteert zijn eerste elektrische fiets
Sluiten