Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Harley-Davidson onthult elektrische scooter met minimalistisch design

Het klinkt een beetje gek, maar het benzine slurpende Amerikaanse motormerk Harley-Davidson is al een aantal jaar bezig met een elektrische tweewielers. Naast de eerste elektrische Harley, de LiveWire, is Harley bezig met en e-bike. Minstens even bijzonder: deze elektrische scooter.

Elektrische invasie bij Harley-Davidson

Het is in eerste instantie niet wat je verwacht van Harley-Davidson. Het robuuste motormerk staat bekent om haar grote Amerikaanse motorfietsen die vooral heel hard brullen. Maar ook de Amerikaanse motorbouwers moeten mee met de tijd. Met deze e-bike komt er een mooi product. Maar of fans van het merk blij worden van de elektrische scooter? Heel eerlijk: wij vinden het minimalistische design stiekem best cool.

Harley-Davidson Elektrische Scooter
Afbeelding: Harley-Davidson

Het design van de elektrische scooter

Harley-Davidson presenteerde in 2019 al zijn eerste ideeën over de elektrische scooter. Dat concept is uiteindelijk verder uitgewerkt en nu is de eerste foto gedeeld. Oordeel zelf of deze compacte tweewieler het bikersgevoel uitdraagt.

De ‘Electric Harley Scooter’ heeft een urban design dat iets weg heeft van een bobber of cruiser motor. Met een hoog stuur, grote wielen en een flinke elektromotor (aandrijving en batterij ineen) die veel weg heeft van een motorblok, is er in ieder geval iets van Harley Davidson in te herkennen. Voeg daar de metalen voetsteunen, het zadel en de authentieke kleuren aan toe en het plaatje is compleet. Details als de actieradius zijn nog niet bekend.

elektrische scooter, e-bike, harley-davidson
Afbeelding: Harley-Davidson
Harley-Davidson Elektrische Scooter
Afbeelding: Harley-Davidson

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Electrek‘ gaat de elektrische scooter van Harley-Davidson net als de e-bike gewoon in productie. Harley-Davidson zou in 2021 of 2022 met deze tweewieler op de markt komt. We moeten dus nog even geduld hebben en ons tot dan vermaken met de foto’s en tekeningen.

Brute Segway e-bike

Naast Harley is ook Segway bezig met het ontwikkelen van elektrische motoren en scooters. Zo komt Segway wellicht met een elektrische superbike die je qua performance omver blaast.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.