Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Segway Apex Electric Sportbike is een beest van een elektrische motor

Vergeet die suffe toeristen die op een staande tweewieler passief door Amsterdam tuffen. Segway lijkt met een beest van een elektrische motor te komen, de Apex Electric Sportbike genaamd.

Dat Segway al jaren een grote speler is op het gebied van elektrisch rijden is duidelijk. Na de overname door het Chinese Ninebot is het productportfolio van Segway flink uitgebreid. Van elektrische steps tot elektrische crossmotoren, er is ‘speelgoed’ in overvloed. Daar komt binnenkort wellicht een nieuwe toevoeging bij. Tijdens CES 2020 presenteerde Segway namelijk een conceptmodel van een elektrische motor, de Apex Electric Sportbike. Een e-bike met de performance van een superbike.

De Apex Electric Sportbike van Segway

Het is nog maar een concept, maar als we verschillende doorgaans goed ingevoerde bronnen mogen geloven, komt er op termijn toch echt een elektrische motor van Segway op de markt. Het belooft een ijzersterke superbike te worden. Een motorfiets die qua looks en performance niet onderdoet voor een benzinemotor.

Segway Apex Electric Sportbike elektrische Superbike motor
Afbeelding: Segway

Het design van Apex Electric Sportbike straalt niets dan snelheid uit. Eigenlijk ziet de elektrische motor er hetzelfde uit als een normale sportmotor, maar dan zonder uitlaat. De zwart-witte Segway wordt immers aangedreven door een sterke elektromotor.

Deze elektrische motor zou niet misstaan op het circuit

Als we Segway mogen geloven, krijgt deze Apex Electric Sportbike nogal wat kracht tot zijn beschikking. Ondanks dat de details nog schaars zijn, kunnen we vertellen dat de e-bike over een verbluffende performance beschikt. Hij knalt in 2,9 seconden naar de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

Verdere details over de elektrische Superbike zijn er nog niet. Segway is nog niet begonnen met de productie van de Apex Electric Sportbike. Of en wanneer dat wel gebeurt, is nog onduidelijk.

De Segway Dirt e-Bike is gelukkig wel te bestellen

Mocht je een A1-rijbewijs hebben en op zoek naar een elektrisch speeltje? Dan is de elektrische Dirt eBike wellicht wat voor jou. Meer informatie over de robuuste elektrocrosser van vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Segway Apex Electric Sportbike is een beest van een elektrische motor
Sluiten