Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: bloedstollende topserie over schietpartij op school

Maak kennis met Black Space, een nieuwe Netflix-serie over een schietpartij op een middelbare school en de resulterende klopjacht.

Het is niet alsof Netflix een tekort aan goede misdaadseries heeft. Van alle Scandinavische toppers tot het drugsgeweld van Narcos: het genre is ongekend populair op de streamingdienst.

Netflix koopt Blackspace

Fans van Scandinavische thrillers kunnen sinds een tijdje Kastanjemanden streamen, van de bedenker van The Killing. Narcos gaat sneller dan verwacht ook verder, zo bleek deze week.

Maar er is nog een derde serie die je waarschijnlijk weinig zegt, maar die toch de moeite waard is om een kans te geven deze maand. Dan hebben we het over Black Space, een Israëlische misdaadserie over een schietpartij op een middelbare school.

Gemaskerde figuren openen het vuur op een Israëlische school en brengen vier leerlingen om het leven. Terwijl men van ‘Amerikaanse toestanden’ spreekt wordt de klopjacht geopend. Wie waren de daders en waarom deden ze het in hemelsnaam?

De eerste verdachten die worden opgepakt zijn drie Palesteinse arbeiders die in de school werken. Want ja, Black Space is zo actueel als het maar kan. Was het de Hamas? Jihad? Politie-inspecteur Rami Davidi bijt zich in Black Space vast in een zaak die veel dieper gaat dan hij had kunnen verwachten.

Bloedstollende jacht

Al direct aan het begin komt hij er namelijk achter dat de daders waarschijnlijk leerlingen waren. Leerlingen die zich na de koelbloedige moorden direct weer onder hun leeftijdsgenoten hebben gevoegd en dus gewoon rondlopen in de gangen waar de verschrikkelijke misdaad zich voltrok.

Het levert een bloedstollende jacht op, die in acht afleveringen aan je voorgeschoteld wordt. De in Israël geprezen werd eerder dit jaar al op NPO 3 uitgezonden maar staat nu ook op Netflix als Original. Een tweede seizoen is al besteld.

“Deze verontrustende maar vermakelijke serie is zowel een psychologische thriller als een sociaal commentaar op het toenemende geweld in de hedendaagse westerse samenleving,” zo prijst recensente Melissa Camacho Black Space op Rotten Tomatoes.

Op naar 1 oktober

Ook Daniel Hart van Ready Steady Cut is enthousiast: “Black Space concurreert onvermijdelijk met een hele reeks solide series, maar dit is ongetwijfeld een ‘verborgen pareltje’ dat niet zo gemakkelijk kan worden afgewezen.”

Vanaf nu kun je zelf gaan oordelen of Netflix een misdaadserie van formaat heeft weten te scoren. Check hieronder de (helaas niet ondertitelde) trailer voor Black Space.

Netflix dropt waargebeurde oorlogsfilm over geheime leger Churchill

Netflix Blackspace, een Israëlische misdaadserie over een schietpartij
📺 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.