Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach gaat bewapend met honkbalknuppel naar België

Na een jaar afwezig te zijn geweest, zal Arjen Lubach vanaf maart 2022 weer te zien zijn op de NPO. Die maand start zijn nieuwe avondshow en de lat ligt hoog. Fans moeten dus nog even geduld hebben. Gelukkig krijgen we in de tussentijd een klein warmhoudertje. Arjen Lubach gaat meedoen aan de Belgische versie van De Slimste Mens ter Wereld.

Op maandag 18 oktober begint het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. De Belgische quiz is razendpopulair, ook in Nederland. Inmiddels hebben we ook hier een versie van De Slimste Mens waarbij de presentatie in handen is van Philip Freriks en met Maarten van Rossem als jurylid. Zeker vermakelijk, maar niet zo goed als de Belgische versie.

De Slimste Mens kondigt kandidaten in GTA-stijl aan

Zo denkt Arjen Lubach er ook over. De programmamaker deelde via Instagram de aankondiging dat hij mee gaat doen aan het 19de seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. En terecht dat hij deze op Insta gooit, want het Belgische productiebedrijf Woestijnvis heeft er wat tofs van gemaakt. Alle 34 kandidaten zijn nagetekend in een stijl die het beste is te omschrijven als Grand Theft Auto meets Quentin Tarantino. Dus voor wie zich altijd al afvroeg hoe Arjen Lubach eruit zou zien als een gangster, hierbij het antwoord.

Zelf is Arjen Lubach dik tevreden over zijn nieuwe look. Zo laat hij in het bijschrift weten dat deze toffe aankondiging al goede reden is om mee te doen aan De Slimste Mens ter Wereld. Ook refereert hij naar zijn optreden in de Nederlandse versie van De Slimste Mens. Arjen Lubach werd in 2012 na een ongekende spannende finale uitgeroepen tot de Slimste van Nederland.

Arjen Lubach komt oude bekende tegen

Mocht Arjen Lubach erin slagen om ook de Belgische versie van De Slimste Mens te winnen, dan is hij de eerste Nederlander die dat lukt. Overigens is de programmamaker niet de enige Hollandse inbreng van dit seizoen. Ook zangeres MEROL staat op de kandidatenlijst. Je kunt haar kennen van haar hits Lekker met de Meiden en hou je bek en bef me, maar ook van Ik **** je op afstand. Het Corona-nummer dat ze maakte samen met Arjen Lubach.

Arjen Lubach krijgt opnieuw veeg uit de pan van Lange Frans

Benieuwd hoe Arjen Lubach en MEROL het er vanaf gaan brengen in België? Zorg dan dat je iedere werkdag tussen 18 oktober en 23 december naar de Belgische zender Play4 zapt. Niet van het ouderwetse televisie kijken? Alle afleveringen zijn ook gratis terug te zien via goplay.be. Meer weten over het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld en zien tegen wie de Nederlanders het moet gaan opnemen? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.