Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn volgens Maarten van Rossem de 3 auto’s die je nodig hebt

Hij is historicus, presentator, schrijver, jurylid bij De Slimste Mens en nog veel meer. Maarten van Rossem is van alle markten thuis en lijkt overal verstand van te hebben. Zelfs van auto’s. In zijn podcast deelt hij zo nu en dan praktische autokennis. Zo vertelt de Amerika-kenner in de meest recente aflevering van Maarten de Podcast welke drie auto’s je nodig hebt.

In Maarten de Podcast laat Maarten van Rossem iedere week zijn licht schijnen op een bepaald onderwerp. Dat kan werkelijk van alles zijn. De ene week analyseert hij Donald Trump en een week later vertelt hij het levensverhaal van Napoleon. Je weet nooit wat je te wachten staat. De enige constante in dit verhaal is dat Maarten je nieuwe inzichten geeft op een manier zoals alleen hij dat kan.

Auto-wijsheden van Maarten van Rossem

In de meest recente aflevering van de podcast staat het neoliberalisme centraal, maar zoals zo vaak worden er ook weer de nodige uitstapjes gemaakt. Niet voor het eerste komen ook auto’s voorbij. Maarten van Rossem maakt het heel simpel. In je hele leven heb je eigenlijk maar drie auto’s nodig. Wij zetten ze voor je op een rij.

De drie auto’s van Maarten van Rossem

1. Comfortabel, stil en betrouwbaar

Om te beginnen wil je een auto waar je op kunt vertrouwen en die je van A naar B brengt. “Voor de lange ritten heb je een hele rustig, stille en comfortabele auto nodig. Geen mens wil met een Porsche Carrera naar Nice rijden. Dan ben je niet goed bij je hoofd, want dan kom je al helemaal overspannen aan natuurlijk. Vooral als je zo hard rijdt. Dat is enorm inspannend als je het goed wil doen. Dus dat is flauwekul”, aldus Maarten van Rossem.

Helaas noemt hij geen merken of modellen, maar we kunnen op basis van zijn voorkeuren wel een gokje doen. Het zal zeker geen Range Rover worden. Uit eerdere podcasts is wel gebleken dat Maarten van Rossem geen fan is van deze Britse auto. Ook andere merken uit Europa lijken niet hoog op zijn lijstje te staan. Wil hij als Amerika-kenner dan liever een dikke Amerikaan? Zeker niet. Maarten zweert bij de Aziatische merken. Een mooie Lexus zal hem waarschijnlijk wel kunnen bekoren.

2. Klein en sportief

Dat Maarten van Rossem je afraadt om in een Porsche Carrera naar Nice te rijden, betekent niet dat hij tegen sportwagens is. Integendeel zelfs. “Ik kan het me best voorstellen. Leuk open sportautootje voor op een zonnige lentemiddag”, aldus Maarten van Rossem. Wij denken dan meteen aan een Mazda MX5, maar de historicus komt met een andere en vooral verrassende optie.

Morgan 3-wheel Maarten van Rossem
De driewieler van Morgan. (Afbeelding: Wheelsage / SRT)

“Ik heb ooit gereden in die wonderlijke driewieler van Morgan. Die heeft een soort luchtgekoelde twin voorop. Twee wielen zitten voor en één wiel achter. Het is overigens een vrij prijzig wagentje. Als je die ziet staan schiet je eigenlijk al automatisch in de lach, maar het reed fantastisch. Je hoeft er namelijk helemaal niet hard in te rijden, om er toch met veel plezier in te rijden”, aldus Maarten van Rossem.

3. Ruim en praktisch

En tot slot heb je nog een auto nodig voor, zoals Maarten van Rossem het zegt, het verhuizen van de kasten. Deze moet je volgens hem overigens niet zelf gaan kopen, maar huren. Bijvoorbeeld zo’n klein vrachtwagentje of een Volkswagen Transporter. Niet heel bijzonder dus, maar vooral praktisch.

Meer podcasts

Meer dan dit heb je volgens Maarten van Rossem niet nodig, en daar kunnen wij ons best in vinden. Je kunt overigens nog veel meer leren van zijn podcast, dus probeer ‘em zeker even uit. Ben je op zoek naar nog meer goede podcasts, lees dan hier wat onze favorieten zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.