Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Pas op Netflix! Deze 16 topfilms check je in april op Amazon Prime Video

April gaat (bijna) van start. Dat betekent altijd een flinke lading aan nieuwe films en series op je favoriete streamingdienst. Disney+ en Netflix hebben al bekendgemaakt welke toptitels er in april aan hun aanbod worden toegevoegd. Nu is het plaatje compleet met Amazon Prime Video.

Disney+ heeft de beste film van 2020 op de planning staan, maar ook Amazon hoeft zich niet te schamen. Verre van zelfs. Ondanks dat je nog steeds slechts 2,99 euro per maand voor de dienst betaalt, kun je in april op een flink aantal topfilms rekenen. Blockbusters van formaat. Sterker nog: Netflix lijkt achter te blijven.

Nieuw in april op Amazon Prime Video

We zetten een aantal aanraders voor je op een rijtje, met daaronder de complete lijst van films en series die in april naar Amazon Prime Video komen.

Edge of Tomorrow – 4 april

We trappen op 4 april af met Edge of Tomorrow, één van de beste science-fiction-films van het afgelopen decennium. Tom Cruise speelt een soldaat die in een opmerkelijke situatie belandt: elke keer dat hij het slagveld betreedt en sneuvelt, wordt hij gewoon weer opnieuw wakker. Een soort Groundhog Day, maar dan in de toekomst en met aliens. Aanrader!

Tenet – 7 april

Eindelijk kun je de nieuwe topfilm van Christopher Nolan gaan streamen via een streamingdienst. In Amerika kon dat al via HBO Max, maar die dienst is nog niet in Nederland beschikbaar. Daardoor heeft Amazon Prime Video de blockbuster kunnen scoren. Ideaal, want juist een verwarrende tijdreis-film als deze wil je terug kunnen spoelen of meermaals kunnen kijken.

Batman V Superman: Dawn Of Justice – 16 april

Het lijkt erop dat Amazon een bredere deal met Warner Bros. heeft gesloten. Alvorens HBO Max ook hier wordt gelanceerd, kun je voorlopig Batman vs. Superman: Dawn of Justice op Prime Video gaan streamen. Beide iconische superhelden komen tegenover elkaar te staan in een spectaculaire superheldenfilm die misschien niet Oscar-waardig is, maar desalniettemin zeker geschikt is voor een heerlijk hersenloos filmavondje. Juist op een streamingdienst, in plaats van dat je meer dan tien euro aan een bioscoopticket uitgeeft.

Man of Steel – 19 april

We blijven nog even in de wereld van DC hangen, want ook Man of Steel komt naar Prime Video in april. De origin story van Superman, geregisseerd door Zack Snyder. Ja, van de toffe nieuwe versie van Justice League. Het verhaal van de alien Kal-El die naar de aarde wordt gestuurd kennen we allemaal al uit de comics en de vorige films, maar het hypermoderne jasje van Man of Steel zorgt toch voor een verrassend degelijke achtbaanrit.

The Shawshank Redemption – 22 april

The Shawshank Redemption is, als je op IMDb-scores afgaat, de beste film aller tijden. Niet verkeerd om in je aanbod als streamingdienst te hebben dus. De klassieker met Tim Robbins en Morgan Freeman stond lange tijd op Netflix, maar is vanaf april ook op Prime Video te zien. Er is geen excuus meer: deze film wil je vooral zo blind mogelijk gaan ervaren, zonder voorkennis. Dan ontdek je vanzelf waarom het meesterwerk beloond wordt met een 9.3 op IMDb.

Tom Clancy’s Without Remorse – 30 april

Tom Clancy’s boeken vormen al decennia lang de basis van populaire videogames, films en series. Tijd voor een reboot, met niemand minder dan Michael B. Jordan als Navy Seal John Kelly. Nadat zijn familie is vermoord door Russische soldaten, zet hij alles op alles om wraak te nemen. Hij stuit al snel op een internationaal complot. Voor de liefhebbers: het verhaal van Without Remorse legt de basis voor de populaire Rainbow Six-games.

🔥In dit artikel lees je meer over deze film

Verder in april op Amazon Prime Video

  • Doorman – 1 april 2021
  • The Notebook – 1 april 2021
  • Unt. Seth Rogen Comedy Special S1 – 1 april 2021
  • Like A Boss – 2 april 2021
  • Train To Busan II (Peninsula) – 2 april 2021
  • The Rhythm Section – 5 april 2021
  • Blood Diamond – 7 april 2021
  • 2001: A Space Odyssey – 10 april 2021
  • The Intern – 25 april 2021
  • Irresistible – 26 april

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.