Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix werkt aan ambitieuze anime-serie over Terminator

Verrassend nieuws: Netflix komt met een heuse Terminator-anime en schakelt voor de serie grote namen in.

Bij anime denk je waarschijnlijk aan Pokémon, Yu-Gi-Oh! en andere Japanse animatieseries die ook in Nederland werden uitgezonden. Series waarmee je opgroeide zonder dat je je er bewust van was dat ze niet uit Amerika of Europa kwamen. Maar er is meer, uiteraard.

Anime is booming

Anime is anno 2021 groter dan ooit, wereldwijd. Series als Demon Slayer en Attack on Titan breken record na record, met verhalen en animatie die volwassen, creatief en uiterst spectaculair is. Andere koek dan wat je van de gemiddelde westerse animatieserie gewend bent.

Oftewel, een markt waarop Netflix zijn stempel kan drukken. Anime is een medium met een distinctieve stijl, waarmee de streamingdienst zich kan onderscheiden ten opzichte van bijvoorbeeld Disney+. Het bedrijf heeft dan ook anime na anime aangekocht of in de pijplijn zitten.

Dat werpt zijn vruchten al af. Meer dan 100 miljoen huishoudens keken tussen oktober 2019 en september 2020 een anime-aflevering op de streamingdienst. Met die push rekt Netflix ook de grenzen van wat anime is op. Castlevania is bijvoorbeeld een Amerikaanse productie, niet Japans.

Netflix gaat voor Terminator

Dat gaan we de komende jaren nog veel vaker zien. Van Assassin’s Creed en Tomb Raider tot Cyberpunk: 2077 en King Kong: Netflix heeft een waslijst aan ambitieuze anime-adaptaties van bekende franchises in de pijplijn zitten. Dat zijn overigens slechts de reeds aangekondigde projecten. Het lijstje aan geruchten rondom nieuwe anime-series is nog veel langer.

Nu kunnen we nog een project aan dat rijtje toevoegen. Netflix komt namelijk met een Terminator-serie. Ja, dat lees je goed: de franchise met Arnold Schwarzenegger krijgt een anime-serie. Het zijn van die nieuwskoppen die je tien jaar terug nooit had geloofd, yet here we are.

Golden Globe-winnaars: dit waren de beste films en series van afgelopen jaar

Grote namen

Matt Tomlin, de Amerikaanse schrijver van superheldenfilm Project Power gaat samenwerken met het Japanse Production I.G. Dat wijst er al direct op dat de serie hopelijk de nets iets te wisselende kwaliteit van de vorige anime-projecten van Netflix gaat overtreffen.

Die studio staat bekend om zijn Ghost in the Shell-series, maar ook hits als Psycho-Pass en de fantastische volleybal-serie Haikyu!! Maar goed, juich niet te vroeg. Production I.G. leverde voor Netflix in 2018 ook al het matige B: The Beginning af, waarvan overigens deze maand het tweede seizoen uitkomt.

Naast Production I.G heeft Netflix ook Skydance Media ingeschakeld, het productiebedrijf achter de laatste twee Terminator-films.

Afwachten

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Waar de Terminator-serie precies over zal gaan en wanneer de Original uitkomt, is niet bekend. Het project is enkel aangekondigd.

Terminator is een van de meest iconische sciencefictionverhalen die ooit zijn gemaakt – en is in de loop van de tijd alleen maar relevanter geworden voor onze wereld”, aldus John Derderian, vice-president van Japan en anime bij Netflix. “De nieuwe animatieserie zal dit universum verkennen op een manier die nog nooit eerder is gedaan. We kunnen niet wachten tot fans dit geweldige nieuwe hoofdstuk kunnen gaan beleven in de epische strijd tussen machines en de mensheid. ”

Fans van het beste wat anime te bieden heeft kunnen op een mooie toekomst rekenen. Fingers crossed dat het medium niet zijn Japanse roots verliest en daarmee de unieke ingrediënten die de afgelopen decennia juist zulke topseries -films opleverden. Wordt vervolgd! Check in de tussentijd de onderstaande steengoede anime op Netflix:

Genre-ontstijgend, hard en mooi: 8 x de beste anime op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.