Interview: Joseph Gordon-Levitt over verstopte ode in Project Power

Sinds afgelopen vrijdag staat Project Power op Netflix. Een heerlijke actiefilm met een origineel verhaal en een indrukwekkende cast. Zo zien we naast Jamie Foxx ook Joseph Gordon-Levitt weer eens in een grote rol. Laatstgenoemde heeft het de laatste tijd wat rustiger aan gedaan, maar is nu weer helemaal terug en wij spraken hem over zijn comeback, superkrachten en idolen.

Geen zin om te lezen? Scroll dan naar beneden en bekijk het video-interview.

Het zou goed kunnen dat je bij Joseph Gordon-Levitt even een ‘oh ja’ momentje hebt. Tussen 2008 en 2016 was hij met grote regelmaat te zien op het witte doek. Zo speelde hij in verschillende grote films zoals Inception, Looper, The Dark Knight Rises, Sin City: A Dame to Kill For, The Walk, Snowden en nog veel meer grote titels.

Joseph Gordon-Levitt is weer helemaal terug

Toch zagen we Joseph Gordon-Levitt vervolgens een stuk minder. Het bleef na 2016 bij een aantal kleine (stem)rollen. In ons gesprek over de Netflix film Project Power vertelde Joseph ons dat dit een bewuste keuze was. Nadat hij vader was geworden wilde hij het wat rustiger aan doen. Vandaar dat hij in 2018 in geen enkele film te zien was. Gelukkig voor ons is hij nu weer helemaal terug.

Zo speelde hij vorig jaar de hoofdrol in 7500. Een spannende actiethriller waarin Joseph Gordon-Levitt een piloot speelt wiens vliegtuig gekaapt wordt door terroristen. Zoals je in deze trailer kunt zien, is dat een behoorlijk heftige film. In ons gesprek vertelde Joseph Gordon-Levitt dat dit behoorlijk pittig was om te doen en dat hij daarna vooral op zoek was naar “something fun.” Vervolgens schoof Netflix hem het script van Project Power onder zijn neus en was direct overtuigd.

Joseph Gordon-Levitt Netflix interview Project Power
Joseph Gordon-Levitt in de Netflix film Project Power. (Afbeelding: Netflix / Skip Bolen)

In Project Power speelt Joseph Gordon-Levitt een politieagent in New Orleans. Dat is al geen makkelijk baan, maar in deze Netflix Original wordt de stad ook nog eens geteisterd door een nieuwe drug genaamd Power. Wanneer je deze pil neemt krijg je vijf minuten lang superkrachten, maar je weet niet welke. De één wordt onzichtbaar en de ander krijgt een kogelwerende huid. En dat zijn dan nog de redelijk bescheiden krachten. Het kan namelijk nog een stuk gekker.

Het verhaal van Netflix Original Project Power

Het probleem is dat vooral criminelen Power gebruiken voor hun duistere zaken. Het is aan Joseph Gordon-Levitt om dit tuig aan te pakken en de pil van de straat te krijgen. Hij krijgt hierbij hulp van Dominique Fishback en Jamie Foxx. Eerstgenoemde is Joseph’s jonge en talentvolle informant. Jamie Foxx is daarentegen een echte lone wolf die om een hele andere reden de maker van Power wil aanpakken. Toch besluiten ze met z’n drieën samen te werken om dit probleem op te lossen. En dat gaat gepaard met heel veel actie.

Op het eerste oog is de Netflix Original Project Power dus een echte rechttoe rechtaan actiefilm, maar dat is wat te kort door de bocht. Zo vertelt Joseph Gordon-Levitt ons dat er zeker een diepere laag is. Zo probeert de film je ook aan het denken te zetten over problemen die spelen in de echte wereld. Vooral over macht. Wie hebben eigenlijk de macht in onze wereld? En hoe weten deze mensen macht weg te houden bij anderen? Een interessant vraagstuk.

Daar kun je als je Project Power op Netflix gaat kijken zeker op letten, maar dat is niet het enige om in de gaten te houden. De film brengt namelijk ook een ode aan een superheld uit het echte leven. Het karakter van Joseph Gordon-Levitt is namelijk regelmatig te zien in een American Football shirt van de New Orleans Saints met op zijn rug de naam Gleason.

Bijzondere ode aan een echte held

We vroegen Joseph naar het verhaal achter het shirt en het verhaal van Gleason. Al snel bleek dat hij eigenlijk de verborgen superheld van Project Power is. Waarom dat zo is en welke superkracht Joseph zelf het liefste zou hebben, vertelt hij je graag zelf in onderstaande video.

Project Power is nu te streamen op Netflix.

Reageer op artikel:
Interview: Joseph Gordon-Levitt over verstopte ode in Project Power
Sluiten