Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix-adaptatie Avatar: The Last Airbender verslaat nu al de film

Na meerdere offici√ęle afbeeldingen en posters heeft Netflix eindelijk de eerste trailer voor Avatar: The Last Airbender gedropt. De bewegende beelden nemen nu al een grote zorg van fans weg.

Het heeft even mogen duren; Netflix kondigde de adaptatie van de cartoon al in 2018 aan. In de tussentijd hebben de originele showrunners het project verlaten en een eigen studio opgericht, maar de streamingdienst zet gewoon door. Met of zonder de bedenkers van de franchise.

Van One Piece naar Avatar: The Last Airbender

Logischerwijs interpreteerde men dat nieuws niet als een goed teken. Al helemaal gezien de reputatie van Netflix wat adaptaties van anime betreft. Nee, Avatar is geen Japanse franchise, maar qua stijl heeft de originele cartoon veel van anime weg.

Toen kwam vorig jaar One Piece uit, een verrassend goed uitgepakte live-action adaptatie van de gelijknamige anime-serie. Het kan dus toch.

Op 22 februari gaan we na bijna zes jaar wachten ontdekken of Avatar: The Last Airbender dezelfde klus als One Piece weet te verklaren. Veertien jaar na de live-acton film van M. Night Shyamalan waar fans het liever niet over hebben.

Netflix doet bending eer aan

Afgelopen dinsdag lanceerde Netflix met veel fanfare de eerste trailer voor Avatar: The Last Airbender. Lang verhaal kort: fans zijn nu al gerustgesteld. Dat komt door een belangrijk element. Of, beter gezegd, de elementen. De elemental abilities, bending dus, staan centraal in het verhaal van Aang en zijn vrienden. Het superkrachten-equivalent van deze show.

De eerste bewegende beelden tonen een hoop bending-momenten en meerdere vechtscènes. De conclusie? Of het nou water, lucht, vuur of aarde is, alle bending-stijlen zijn verrassend overtuigend vertaald naar live-action. Netflix heeft duidelijk de portemonnee getrokken voor degelijke special effects, die ook nog eens lijken op de cartoon-versies. Daarmee laat de show nu al de film uit 2010 achter zich.

De adaptatie van M. Night Shyamalan werd namelijk ook met name bekritiseerd vanwege de manier waarop bending werd vertaald naar het witte doek. Shyamalan leunde volgens fans te veel op martial arts, waardoor de elementen en de magie die de cartoon juist kenmerken amper naar voren kwamen. Ja, wat is dan nog het punt?

Release en nog veel meer Avatar

Voorlopig kunnen we de streamingdienst dus het voordeel van de twijfel geven. Tot 22 februari houden we echter wel nog even een slag om de arm. Het blijft immers Avatar, en het blijft immers Netflix. En ach, anders hebben we altijd de aankomende series en films van de bedenkers van The Last Airbender nog.

Over bending gesproken: check vooral ook even de nieuwe posters die tegelijkertijd met de trailer zijn uitgtebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.