Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Michael Jackson komt tot leven in eerste beelden nieuwe film

We hebben het eerste voorproefje op Jaafar Jackson als Michael Jackson in Michael te pakken, een film over het leven van de King of Pop. Het neefje van MJ klinkt niet alleen als zijn oom, maar heeft ook nog eens de looks.

Michael Jackson is voor heel even weer springlevend. Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat Sony meer dan 600 miljoen dollar heeft neergelegd voor de helft van de catalogus van de King of Pop. Naar verluidt de grootste deal ooit voor een individuele muzikant.

Michael: biopic over King of Pop

De entertainmentgigant verwacht kennelijk dat er nog astronomische bedragen aan Michael Jackson en zijn werk te verdienen is. Terwijl fans hopen op de release van meer onuitgebrachte muziek, wordt de hype rondom MJ verder opgebouwd met het langverwachte eerste beeld van de popster in de biografische film Michael.

Michael Jackson film Jaafar Jackson
(Afbeelding: Lionsgate / Kevin Mazur)

Michael Jackson wordt in die langverwachte film gespeeld door niemand minder dan zijn neefje, de 27 jaar oude Jaafar Jackson. In de eerste officiële beeld van de film zien we Jaafar als de King of Pop tijdens de legendarische Dangerous Tour, begin jaren 90. Of, specifieker nog: tijdens het zingen van Man in the Mirror.

Technisch gezien is het overigens geen still uit de film, maar een setfoto, genomen door Kevin Mazur. Een toepasselijke keuze, want hij was een van de fotografen de repetities vastlegde van de This is It-tour. De grote comeback waar het nooit meer van is gekomen.

Terug in de tijd met Jaafar

Mazur is laaiend enthousiast over Jaafar Jackson: “Toen ik aankwam voor mijn eerste dag op de set van deze film, was ik zo opgewonden – het was net als de eerste keer dat ik op tournee ging om Michael Jackson te filmen. Toen ik de set opliep, voelde het alsof ik terug in de tijd ging en het stadion binnenliep om de tour vast te leggen. Toen ik Jaafar zag optreden, dacht ik: ‘Wow, het is Michael.'”

Regisseur Antoine Fuqua zegt zich er ook over te blijven verbazen. “Het is griezelig hoeveel hij op Michael lijkt. Hoe hij klinkt als hem, danst als hem, zingt als hem. Het is echt griezelig. Graham King, die een fantastische producer is, vond hem en stelde hem aan me voor en ik was omver geblazen.”

Het goede, slechte en lelijke

Opvallend genoeg blijven zowel Fuqua als King benadrukken dat Michael geen zoetsappig, perfect plaatje wordt. “We gaan gewoon de feiten op tafel leggen zoals we die kennen over de artiest, over de man, over de mens. Je weet wel, het goede, het slechte en het lelijke.”

Dat is nog steeds geen garantie dat de film ook daadwerkelijk de zwartste bladzijdes uit het leven van Michael Jackson aan bod gaat laten komen, maar vooralsnog hebben we enkel de beloftes van de regisseur om op af te gaan.

Overigens is Jaafar Jackson niet de enige Michael Jackson in de film. De negen jaar oude acteur Juliano Krue Valdi is gecast om een jongere versie van de popster te spelen. Het script komt uit de koker van John Logan, die eerder films als Gladiator en The Aviator schreef. Hopelijk gaat hij met Michael dat niveau evenaren.

Zo klinkt Jaafar als Michael Jackson

Een fenomeen als MJ naspelen lijkt een onmogelijke opgave, maar als iemand het kan, dan is het zijn bloedeigen neef.  Pas volgend jaar gaan we ontdekken of het sterrenteam de klus weet te klaren: de biopic staat voor 18 april 2025 in de bioscoopagenda.

Michael Jackson is niet de enige muzieklegende die binnenkort zijn eigen film krijgt. Check ook de trailer voor de Amy Winehouse-film die dit jaar al uitkomt. Of check dankzij Omroep MAX alvast hoe Jaafar klinkt als Michael:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.