Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Eerste beelden Amy Winehouse-film Back to Black bezorgen je kippenvel

Er komt een veelbelovende film over Amy Winehouse aan. Hier is de trailer met de eerste bewegende beelden van Marisa Abela als Amy Winehouse in de speelfilm Back to Black. En die bezorgen je al snel rillingen en kippenvel.

Marisa Abela is een opkomende ster in de serie- en filmwereld. Zo speelt ze een ijzersterke rol in Rogue Agent, een Netflix-serie uit 2022. Maar nu zijn alle spotlights op haar gericht als hoofdrolspeler.

Eerste beelden van Marisa Abela als Amy Winehouse

Vandaag zijn de eerste beelden van Back to Black in een veelbelovende trailer, die je als fan direct doet verlangen naar meer. Kijk en huiver.

Back to Black is een viering van de meest iconische – en meest gemiste – ster uit Engeland van de 21e eeuw en vertelt het buitengewone verhaal van Amy Winehouse. De biopic met Marisa Abela in de hoofdrol schetst een levendig beeld van de straten van Camden, waar de artiest woonde. De worstelingen van de wereldwijde roem, die de zangeres tot de afgrond leidden, zijn hierin natuurlijk de rode draad.

De artisticiteit, humor en eerlijkheid van Amy Winehouse worden geëerd in Back tot Black, terwijl de demonen begrepen proberen te worden. “Een onverbloemde blik op de moderne beroemdheidsmachine en een krachtig eerbetoon aan een talent van één generatie”, aldus de makers.

Première Back to Black

Back to Black, vernoemd naar het beroemdste album van Amy Winehouse, gaat in Groot-Brittannië in première op 12 april 2024. De releasedatum in Nederland laat iets langer op zich wachten. Hier gaat de film op 18 april 2024 in première. De biopic is geregisseerd door Sam Taylor-Johnson, vooral bekend als regisseur van Fifty Shades of Grey.

Kun je niet wachten? Check dan de indrukwekkende documentaire Amy op Videoland. Andere vergelijkbare biopics om te streamen zijn Bohemian Rhapsody (Disney+), Rocketman (Netflix) en Elvis (HBO Max).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.