Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe film over Michael Jackson met zijn neefje in de hoofdrol

Eerder deze week zag je de eerste beelden van de nieuwe speelfilm over Amy Winehouse. Nu is er een nieuwe biopic aangekondigd en niet over de kleinste artiest. Jawel, er komt een film over het leven van Michael Jackson.

Een dubieus leven, zo bleek vorige week nog maar eens toen de lijst met namen in het Epstein-schandaal werden vrijgegeven. En dan hebben we het nog niet eens over de andere beschuldigingen aan het adres van wijlen Michael Jackson, waarbij de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden licht.

Nieuwe speelfilm Michael Jackson in 2025

Buiten kijf staat natuurlijk dat Michael Jackson een geniale artiest was en misschien wel de grootste popartiest ooit. Alles wat hij op entertainmentvlak aanraakte veranderde in goud, met het door Quincy Jones geproduceerde album Thriller als absoluut hoogtepunt.

Niet voor niets komt er een nieuwe biografie-film over de overleden zanger, die verschijnt op 18 april 2025 in de Verenigde Staten. Dat meldt entertainmentwebsite Variety.

Hoofdrol voor neef Jaafar Jackson

Jaafar Jackson, de 27-jarige neef van de King of Pop, kruipt voor de biopic in de huid van zijn oom. Jaafar is de zoon van Jermaine Jackson, een broer van Michael. Er komt een andere acteur voor de jongere jaren van de artiest. De regie van de film is in handen van Antoine Fuqua. Graham King is de producent en John Logan heeft het script geschreven. De opnames gaan van start op 22 januari.

Eerder liet productiehuis Lionsgate al weten dat de film “alle aspecten van het leven van Michael Jackson belicht”. De artiest overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd.

Meer biopics over muzieklegendes

Het is de laatste jaren genieten voor liefhebbers van speelfilms over muzikale legendes. Bohemian Rhapsody (Disney+), Rocketman (Netflix) en Elvis (HBO Max) zijn inmiddels te streamen en Back to Black over Amy Winehouse verschijnt in april 2024 in de bioscoop.

Michael Jackson film biopic acteur gevonden
Michael Jackson in de Thriller-muziekvideo (Afbeelding: MJ@YouTube)

Een exacte datum in Nederland voor de nieuwe film over Michael Jackon is nog niet bekend. Maar de première in Nederland laat vermoedelijk niet lang op zich wachten na de Amerikaanse.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.