Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Messcherpe oorlogsfilm uit België is dé kaskraker van het najaar

Een Belgische oorlogsfilm met een messcherp rauw randje verschijnt binnenkort op het witte doek. En uit de eerste beelden valt maar één conclusie te trekken. WIL wordt dé kaskraker van het najaar.

Trailers zijn vaak misleidend. Onze staande ovatie voor The Idol willen we nog steeds uit ons hoofd verbannen. Maar soms nagelen we de spijker wél op de kop. En bij deze oorlogsfilm uit België gaan onze alarmbellen op zijn minst rinkelen.

Niet omwille van epische veldslagen of snoeiharde, big budget actie. Met een messcherp script waar de snijdende spanning van afdruipt, heeft WIL geen special effects of duizenden figuranten nodig.

WIL: een rauwe Belgische oorlogsfilm

Het verhaal begint in 1942 en draait rond twee hulpagenten in het door de Duitsers bezette Antwerpen. Maar Wil en Lode leiden dubbellevens. Enerzijds worden de twee vrienden gedwongen om mee te werken aan de genadeloze klopjacht die miljoenen joden het leven kost. Anderzijds steunen beiden ook het verzet en proberen ze zo veel mogelijk prooien uit de klauwen van de Nazi’s te houden. Maar wanneer Wil plots smoorverliefd wordt op de zus van Lode, veranderen de prioriteiten. Geliefden, vrienden of joden: wie zal er moet er wijken om levend uit de Tweede Wereldoorlog te komen?

Naast een sterk verhaal, kan de Belgische oorlogsfilm ook rekenen op het neusje van de zalm uit de Vlaamse acteerwereld. Stef Aerts (Wil) en Matteo Simoni (Lode) voeren de topcast aan, verder aangevuld door ronkende namen als Koen De Bouw, Kevin Janssens, Jan Decleir en Dirk Roofthooft.

WIL verschijnt op 27 september in de bioscoop. En ongetwijfeld zullen ook de Nederlandse zalen tot de nok gevuld zijn. Hoe dan ook is de messcherpe oorlogsfilm wat ons betreft nu al dé kaskraker van het najaar. En mocht je je oorlogshonger alvast willen stillen, check dan ook Sisu, rechtstreeks uit de studio van de John Wick-franchise.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.