Felix Decavel
Felix Decavel Sport 6 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdient Jurriën Timber per seconde bij Arsenal

Wit-rode rook. De grootste Nederlandse transfersoap van deze zomer is eindelijk voorbij. Na veel getouwtrek tussen beide clubs, verdedigt de Ajax-speler binnenkort de kleuren van Arsenal. Maar hoeveel salaris zal Jurriën Timber eigenlijk verdienen in Londen? We rekenen het nog even door tot op de seconde.

Ondanks een matig seizoen van Ajax, bleef Jurriën Timber een rots in de branding van de Amsterdamse defensie. Nu wordt de meest waardevolle speler uit de Eredivisie beloond met een droomtransfer naar Arsenal. De Londense traditieclub neemt Timber over voor een bedrag van 45 miljoen euro, inclusief bonussen.

En dankzij de Engelse roddelpers weten we ook al hoeveel salaris Jurriën Timber zelf zal opstrijken in de Premier League. Maar komt het ook in de buurt van Oranje-collega Wout Weghorst bij Manchester United?

Salaris van Jurriën Timber bij Arsenal per seconde

Het scheelt in ieder geval niet veel. Volgens de Britse Daily Mail die het loonstrookje van de Nederlandse verdediger alvast aan de Big Ben heeft gehangen, zou Timber een marktconform salaris ontvangen van 5,76 miljoen pond per jaar, tot juni 2028. Zoals gebruikelijk rekenen we dit astronomische bedrag nog even door tot op de seconde.

  • Omgerekend verdient Jurriën Timber 6,74 miljoen euro per jaar
  • Dus 561.666 euro per maand
  • Dat komt uit op 129.615 euro per week
  • Of 18.465 euro per dag
  • Per uur krijgt Timber 769,41 euro
  • Wat evenveel is als 12,82 euro per minuut
  • Ofwel 0,21 euro per seconde

Toegegeven, 21 eurocent klinkt bitter weinig. Maar vergeet niet dat Jurriën Timber deze bedragen niet alleen al voetballend, maar ook al slapend verdient. En hij is niet de enige ex-Ajacied die dankzij een recente zomertransfer snurkend rijk aan het worden is.

Hakim Ziyech verhuisde een paar weken geleden nog van Chelsea naar Al-Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo momenteel vertoeft. Ontdek in dit artikel voor hoeveel salaris de Marokkaanse spelverdeler naar Saudi-Arabië gelokt is. Hoe dan ook een pak meer dan Jurriën Timber.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.