Felix Decavel
Felix Decavel Sport 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zal Hakim Ziyech per seconde verdienen in Saudi-Arabië

Na een mislukt avontuurtje bij Chelsea sluit Hakim Ziyech volgend seizoen aan bij dezelfde Saudi-Arabische club als Cristiano Ronaldo. Maar hoeveel salaris zal de voormalige Ajacied verdienen bij Al Nassr? We rekenen het nog even door tot op de seconde.

Enkele klassenflitsen terzijde, de echte doorbraak van Hakim Ziyech in de Premier League kwam er helaas nooit. De spraakmakende verhuis van de Londense jetset naar de Midden-Oosterse woestijn hing dan ook al enige tijd in de lucht. Maar nu lijkt alles volledig in kannen en kruiken. Althans, volgens transfer-goeroe en journalist Fabrizio Romano.

Hakim Ziyech is volgend seizoen te bewonderen aan de zijde van Cristiano Ronaldo. Maar ondanks een illustere nieuwe teamgenoot en povere prestaties bij Chelsea, zijn oliedollars uiteraard de grootste reden om in Saudi-Arabië te voetballen. Hoeveel salaris zal de Marokkaanse spelverdeler bij Al Nassr krijgen?

Het salaris van Hakim Ziyech in Saudi-Arabië

Naar verluidt tekende Hakim Ziyech een contract tot 2026 aan royale voorwaarden. En afhankelijk van de bron zou de voetballer meer dan het dubbele verdienen dan in Londen het geval was. Bij Chelsea kreeg hij 6 miljoen euro per jaar. In Saudi-Arabië nog een pak meer.

Bij Al Nassr zal Hakim Ziyech per jaar 15 miljoen euro rijker worden. Om zo’n bedrag in perspectief te plaatsen, zie je hieronder op hoeveel dat uitkomt per seconde. Dit verdient Ziyech dus ook wanneer hij ligt te slapen.

  • Per jaar: 15 miljoen euro
  • Per maand: 1,25 miljoen euro
  • Per week: 288.461,54 euro
  • Per dag: 41.095,89 euro
  • Per uur: 1.712,33 euro
  • Per minuut: 28,54 euro
  • Per seconde: 0,48 euro

Ook Wout Weghorst versierde een aantal maanden geleden een spraakmakende transfer, maar dan naar Engeland. Ontdek hoeveel (minder) de spits bij Manchester United verdient dan Hakim Ziyech bij Al Nassr. Of lees waarom Lionel Messi niet werd verleid door de oliedollars van Saudi-Arabië, maar wel door die van Apple en Adidas.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.