Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Lily-Rose Depp krijgt staande ovatie in Cannes voor controversiële serie

Op het filmfestival van Cannes weerklonk vijf minuten lang een staande ovatie ter applaus van The Idol. Voornamelijk Lily-Rose Depp – dochter van – deelt in de bloemetjes voor haar onverbloemde vertoning als losgeslagen Hollywood-ster. En de nieuwe HBO-serie schuwt blijkbaar geen taboes. Integendeel.

Trouwe lezers van Manners zijn natuurlijk niet verrast over de prestatie van Lily-Rose Depp. Maar een staande ovatie op het vermaarde Franse filmfeest is geen garantie op succes, al komt het wel heel dicht in de buurt.

Het langste applaus in Cannes ooit duurde 22 minuten voor Pan’s Labyrinth van Guillermo del Toro, een onderschatte topfilm. Maar wat de lofzang voor The Idol zo speciaal maakt is dat we hier met een serie te maken hebben, geen langspeelfilm. Saillant detail: Johnny Depp kreeg dit jaar tijdens het Filmfestival van Cannes een staande ovatie van 7 minuten, 2 minuten langer dan dochter Lily-Rose.

The Idol krijgt staande ovatie op Cannes

Volgens Variety was de première van The Idol doorspekt met naakt. De dochter van Johnny Depp zou ook weinig aan de verbeelding overlaten. Alleen al in de eerste twee afleveringen plezierde het personage van Lily-Rose Depp zichzelf met ijsblokjes en kreeg de jonge actrice te maken met wraakporno-foto’s waarop ze te zien is met lichaamssappen op haar gezicht.

Net als bij zijn even controversiële als geniale Euphoria, zorgt maker Sam Levinson dus opnieuw voor voldoende gespreksstof. Samen met The Weeknd schreef hij het scandaleuze verhaal dat losjes op het leven van Britney Spears zou zijn gebaseerd. Maar de bekende artiest nam ook een van de hoofdrollen voor zijn rekening. En ondanks dat het zijn eerste acteerprestatie ooit is, wordt ook het lof voor Abel Tesfaye – zijn echte naam – niet gespaard.

Lily-Rose Depp gaat een hit scoren

Het staat dus zo goed als in de sterren geschreven. The Idol heeft alles om het nieuwe grote paradepaardje van HBO Max te worden. En zeker nu Succession na volgende week finaal van de buis is. The Idol verschijnt op 4 juni. In Nederland zullen we de eerste aflevering op 5 juni kunnen zien, op HBO Max

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.